GENT – Intolaw is voor het tweede opeenvolgende jaar genomineerd voor de “prix de l’innovation”. Deze prijs gaat uit van de OBFG, zijnde de Franstalige orde van advocaten. Vorig jaar werden ze bekroond voor hun unieke freemium model in de legal market. Het Gentse bedrijf heeft niet stilgezeten en werkte dit jaar een databasemodel uit gebaseerd op big data. Benieuwd of ze hiermee opnieuw de hoofdprijs wegkapen!
Intolaw werd 9 jaar geleden opgericht door Managing Partners Jeroen Vande Sijpe en Pieter Goetghebuer. Hun missie: het recht toegankelijk maken. Pieter legt uit: “Wij doen dit door het implementeren van het freemium model in de legal market waarbij wij door middel van tools gebaseerd op AI en big data enerzijds, en een team van paralegals anderzijds, zoveel mogelijk gratis informatie bezorgen aan de consument. Enkel wanneer de advocaat een echt toegevoegde waarde heeft (het premium gedeelte) wordt het betalend voor de klant.”
De tools waarover Pieter spreekt maken voorspellingen zoals bijvoorbeeld welke straf je kan verwachten bij een bepaalde verkeersovertreding. Daarnaast beschikt Intolaw over een serviceteam dat speciaal is opgeleid om basisvragen over verkeersrecht of medisch recht te beantwoorden. Mensen kunnen hier gratis naar bellen en worden meteen verder geholpen. Kom je uiteindelijk tot de vaststelling dat er toch een advocaat nodig is, word je doorverwezen naar de juiste advocaat binnen Intolaw met expertise in het vereiste domein.
Uniek databasemodel
Inmiddels telt Intolaw uit maar liefst 26 medewerkers en openden ze ook een tweede kantoor in Brussel. Vorig jaar wonnen ze met dit business model de Prix de l’innovation van de Franstalige orde van advocaten. Dit jaar zijn ze opnieuw genomineerd.
Pieter: “Dit is zeker geen toeval en is een mooie erkenning voor onze werking en missie. Ons project waarvoor we genomineerd zijn bestaat eruit dat wij data uit duizenden dossiers verzamelen aan de hand van AI gecombineerd met OCR technologie en deze in een relationeel databasemodel stoppen. Met deze ‘big data’ kunnen wij juiste voorspellingen maken van uitspraken in het verkeersrecht, concrete (standaard) vragen van consumenten beantwoorden en analyses maken. Op vandaag werd dit gemaakt voor ons departement verkeer, maar dit model is zo opgebouwd dat dit snel kan worden geïmplementeerd voor andere rechtstakken.”
Dinsdag 10 december pitchen de genomineerden hun concept, waarna de winnaar officieel bekend gemaakt wordt. Wij duimen alvast!