Foto: Reuters Foto: Reuters

Investeringsfonds Sofindev wordt de nieuwe hoofdaandeelhouder van IT-consultant Expertum

Expertum is de eerste investering van Sofindev VI, het zesde fonds uit de Sofindev-stal. Dat kreeg eind vorig jaar een kapitaal van 250 miljoen euro mee. Het is Sofindevs grootste fonds ooit. Via de investering haalt Expertum een strategische partner aan boord en verstevigt het haar financiële basis om een leidende rol te spelen in de verdere groei van het SAP landschap in Europa.

Expertum is een erkende SAP partner met kennis van SAP-producten en ondersteunende diensten en werd in 2006 opgericht door Hans Bockstal en Wim Conings. Beiden zijn ex-medewerkers van SAP. In de voorbije jaren is Expertum uitgegroeid tot één van de leidende onafhankelijke SAP consulting spelers in de Benelux met kantoren in België, Nederland, Slovenië & Kroatië. Het bedrijf is goed is voor 25 miljoen euro omzet.

Sofindev is een onafhankelijke private equity onderneming, gespecialiseerd in buy-out en groeikapitaal voor kmo's in de Benelux. Sofindev werd in 1991 opgericht door twee vooraanstaande familiaal gecontroleerde beursgenoteerde groepen. Sinds die tijd is het Sofindev team geëvolueerd naar volledige onafhankelijkheid en heeft het zich omringd met een aantal familiale en (internationale) institutionele investeerders.

Strategisch belang

Sofindev neemt een belang in Expertum Group. De oprichters van Expertum, Hans Bockstal en Wim Conings, blijven aan boord en behouden een strategisch belang.

De samenwerking heeft als ambitie de positie van Expertum als vooraanstaande partner voor SAP implementaties en gerelateerde diensten in de Benelux en  daarbuiten verder te versterken. Dit willen ze doen door meer in te zetten op uitbreiding van de bestaande capaciteit en innovatieve competenties, verbreding van het SAP product gamma en opbouwen van duurzame klantenrelaties.