Nieuws Oost-Vlaanderen Irish Pub in Eeklo moet sluiten, maar uitbaters hebben al nieuwe plannen

Irish Pub in Eeklo moet sluiten, maar uitbaters hebben al nieuwe plannen

Irish Pub in Eeklo moet sluiten, maar uitbaters hebben al nieuwe plannen

EEKLO/ASSENEDE – Op 16 augustus viel het doek over The Irish Pub in Eeklo, maar uitbaters Dirk en Annie blijven niet bij de pakken zitten. Ze openen immers twee nieuwe zaken in Assenede. In september opent een frituur, in oktober heropent de Plein Vu. “We treuren al een hele tijd, maar op de duur moet je die rouwperiode afsluiten. Het verdict is gevallen. We moeten verder en we gaan iets nieuws opbouwen.”

Over de sluiting van de Irish Pub in Eeklo is de laatste maanden veel te doen geweest. De stad won een juridische procedure waaruit blijkt dat de overeenkomst tussen stad en uitbaters wel degelijk een concessie is, en dat die na 9 jaar voor iedereen weer opengesteld moet worden. De stad wil het gebouw nu eerst opfrissen en dan nieuwe uitbaters zoeken. Dirk Leyre en Annie Van Hoorebeke stonden er achttien jaar achter de toog. Vanwege de verplichte sluiting beginnen ze in thuisdorp Assenede nog eens opnieuw. Niet met één, maar met twee nieuwe zaken.

Charmant cafeetje

Zoon Ortwin Scheir opent frituur ‘t Pand, op de plaats waar vroeger De Litanie was. Dirk en Annie zelf heropenen de Plein Vu, het charmante cafeetje rechtover het Diederikplein dat intussen al jaren geen café meer is.

© Michel Wijne

Jaren terug hadden ze al een oogje op Plein Vu, maar tot een deal kwam het toen niet. “Het is altijd een leuk en rustig café geweest. Dat willen we er nu opnieuw van maken. Het café is zestien jaar een woonkamer geweest, maar de toog is er altijd blijven staan. De opening wordt verwacht tegen half oktober.”

Een jongensdroom die uitkomt

Voor het nieuwe café ingezegend wordt, lanceren Dirk en Annie al mee de frituur ‘t Pand van hun zoon. “Ik wou altijd zelfstandige worden”, zegt Ortwin. “En een frituur heeft mij altijd heel erg aangesproken. Toen ik 10 jaar was, wou ik al graag een frituur openen. Zoveel jaren later komt die droom uit.”

Ortwin volgde een jaar avondschool en zal naast krokante frietjes ook een zestal burgers serveren. Frituur ‘t Pand opent het weekend van 15 september, de eerste frietjes worden de woensdag daarop gebakken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.