Nieuws Oost-Vlaanderen Is Cecile (10) de jongste ondernemer van het land?

Is Cecile (10) de jongste ondernemer van het land?

Foto tvl

Is Cecile (10) de jongste ondernemer van het land?

STEKENE – Cecile De Cleir (10) uit Klein-Sinaai (Stekene) is misschien wel de jongste ondernemer uit het land. Al op haar zevende wou ze graag een eigen winkeltje openen. “Ik maakte op vakanties allerlei creaties en wou die dan ook meteen verkopen, maar mijn papa en mama zagen dat niet meteen zitten.”

Toch bleef Cecile, die school loopt op Vrije Basisschool Tuimelaar, doorzetten. “Sinds begin dit jaar maak ik zelf kralen en sieraden.” Mama en papa vonden de tijd dan ook rijp om Cecile haar droom in vervulling te laten gaan.

“Belangrijk is dat we er een educatief aspect aan konden koppelen”, zegt mama Nele Verberckmoes. “Cecile is in elk aspect van het ondernemen betrokken. Niet alleen maakt ze alle sieraden zelf, maar dacht ze mee na over de opbouw van de website, de branding en de keuze van de verkoopkanalen.”

130 bandjes verkocht

Ceciles creaties kan je vandaag bij haar thuis en in Van Hoye Kantoor in Stekene kopen. Online shoppen via www.le-ciel.be behoort zelfs ook tot de mogelijkheden. Ook via haar Instagrampagina probeert ze haar publiek te bereiken.

Intussen verkocht Cecile al ruim honderddertig bandjes. In tegenstelling tot andere bedrijven is Cecile er evenwel niet op uit om zoveel mogelijk wist te maken. Zo blijkt Cecile vooral een ondernemer te zijn met het hart op de juiste plaats. Met de opbrengst van de verkoop wil ze ook het goede doel steunen.

“We kozen voor de sociale kruidenier De Olijf uit Stekene. Ik wil graag mensen helpen die het iets moeilijker hebben.” Cecile bezorgde De Olijf al een eerste cheque van honderd euro. De volgende cheque hoopt ze binnenkort ook te kunnen overhandigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.