Nieuws Oost-Vlaanderen Is Gentse winnaar van Battle of Talents toekomstig topbedrijf?

Is Gentse winnaar van Battle of Talents toekomstig topbedrijf?

Is Gentse winnaar van Battle of Talents toekomstig topbedrijf?

Battle of Talents, BNPPARIBASFORTISAcademicLabs is misschien een nieuw toekomstig topbedrijf. Het wist in ieder geval de jury te overtuigen tijdens de Battle of Talents.

Battle of Talents, de grootste wedstrijd in Vlaanderen voor ondernemingsplannen van studenten en onderzoekers, was dit jaar aan de zesde editie toe. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het bedrijf Venture Spirit uit Zele en ondersteund door BNP Paribas Fortis, Securex, Telenet Idealabs en Electrabel. Elk van deze sponsors gelooft in het opbloeiende businesstalent van deze studenten en wil hen via Battle of Talents verder begeleiden in de opstart & uitbouwen van hun eigen onderneming.

Bij deze online businessgame kregen de studenten ook nu weer tijdens het eerste semenster van het  academiejaar 2014-2015 de uitdaging om een virtuele onderneming op te starten, een businessplan rond hun idee te schrijven en zoveel mogelijk geld van virtuele investeerders, gespeeld door Master & MBA studenten, op te halen.

“Dit jaar registreerden 540 studenten zich in de rol van Ondernemer, Talent of Investeerder en werden 80 ideeën gelanceerd”, zegt Eline Uvin van Venture Spirit.   “In verschillende virtuele kapitaalrondes streden Ondernemers gedurende 5 maand voor het kapitaal en Investeerders voor de hoogste Return on Investment. Uiteindelijk, tijdens de IPO of Jury Ronde, werden de winnende teams gekozen en de beste Investeerders bepaald.”

Op woensdag 25 februari streden 8 finalisten voor de Battle of Talents eindprijzen tijdens het Finale Event in Auditorium Marais van BNP Paribas Fortis in Brussel. Meer dan 150 genodigden zagen hoe Easy Meal Time, AcademicLabs, Medical Imaging Simulation, CLAIMD, Vinkk, Workly, Multicopter Revolution en Tucan in een korte pitch van drie minuten en een Q&A van 5 minuten de jury probeerden  te overtuigen van hun idee, ondernemersspirit en businesspotentieel.

De jury bestond uit Martine Tempels (Telenet), David Ducheyne (Securex), David Hespe (Electrabel), Michaël Anseeuw (BNP Paribas Fortis) en de twee top investeerders van Battle of Talents: Laurens Verhult (Student Communicatiewetenschappen UGent & Jibriel Samlali, student Electronic Engineering PXL Hogeschool. Samen hadden zij de moeilijke taak om de top 3 te bepalen.

Uiteindelijk werd AcademicLabs van Arne Smolders, Jonas Anseeuw, Samuel Bosch, Bart Bruneel en Aaron Saunders tot winnaar uitgeroepen. Het gaat om een onlineplatform  waar onderzoekers, onderzoeksgroepen en bedrijven elkaar kunnen vinden in onderzoek, partnerships & zelfs recruitment.  Op de plaatsen twee en drie eindigden Tuca, een eenvoudig bedienbare CNC-machine en Medical Imaging Simulation: een betaalbare & adequate simulatietool voor ultrasonische training voor geneeskundestudenten.

AcademicLabs won een wildcard voor een acceleratorptrogramma bij Telenet Idealabs ter waarde van 25.000 euro en een consultingtraject door Bryo – het jonge ondernemersplatform van Voka –  en door Addestino, het moederbedrijf van Venture Spirit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.