Nieuws Oost-Vlaanderen IT-dienstverlener SpotIT mikt op internationale groei met twee nieuwe topadviseurs

IT-dienstverlener SpotIT mikt op internationale groei met twee nieuwe topadviseurs

IT-dienstverlener SpotIT mikt op internationale groei met twee nieuwe topadviseurs

GENT – SpotIT, de grootste onafhankelijke Belgische leverancier van security- en netwerkdiensten, is helemaal klaar om de internationale markt te betreden. Oprichters Steven Vynckier en Frederik Rasschaert en CEO Jürgen Verniest krijgen in de nieuwe raad van advies ondersteuning van Geert Noels en Dan Quelle die de verdere groeistrategie en internationale uitbreiding mee in goede banen zullen leiden.

SpotIT werd in 2014 opgericht en kon op eigen kracht een gemiddelde jaarlijkse groei van 120% presteren, wat goed is voor zo’n 20 miljoen euro omzet. Ondanks de coronacrisis was er ook vorig jaar nog een groei van 30%. Die kwam er voornamelijk dankzij de stijgende vraag naar extra IT-beveiliging toen bedrijven tijdens de eerste golf massaal met telewerk begonnen.

Focus op internationale koers ondanks coronacrisis

Met de oprichting van een nieuw managementteam in 2020 zette SpotIT zich in de startblokken voor zijn internationale uitbreiding. Met een nieuwe raad van advies zullen deze concrete plannen uitgerold worden. CEO Jürgen Verniest verduidelijkt: “Door de coronacrisis werden plannen voor de internationale groei even on hold gezet, maar nu zijn we ambitieus om onze internationale koers verder te zetten. Zo mikken we erop om dit jaar een eerste internationale hub uit te kunnen bouwen. De rol van de raad van advies zal zijn om onze verdere groeistrategie en internationale uitbreiding in goede banen te leiden. En daarvoor kunnen we rekenen op de expertise van 2 internationale topadviseurs.”

Intrede Dan Quelle en Geert Noels

Naast CEO Jürgen Verniest, Steven Vynckier (Business Development Manager) en Frederik Rasschaert (Technology & Innovation Strategist) zullen ook de Deense internationale strategisch expert Dan Quelle en Belgische econoom en topondernemer Geert Noels in de raad van advies zetelen.

“Nieuwe horizonten verkennen is altijd belangrijk geweest voor mij. Ik zie deze samenwerking als een leerrijke wisselwerking: mijn ervaring kan SpotIT helpen om het globale plaatje te begrijpen, maar ook ik heb veel te leren bij nieuwe diensten en ondernemingsmodellen, want ik wil de voeling houden met de nieuwe economie”, aldus Geert Noels.

 

CEO Jürgen Verniest

“De security-industrie was nog nooit zo spannend en relevant als vandaag. Om bedrijven te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, hebben we geavanceerde technologie nodig, maar onder andere ook een diepgaande kennis over mensen, gedrag, psychologie en, arbeidsprocessen. De industrie is dynamisch en wordt voortdurend uitgedaagd, daarom is security één van mijn passies. Ik denk dat Geert Noels, met zijn sterke economische skills, en ik als strategisch expert, de juiste personen zijn om SpotIT te adviseren in hun verdere koers”, voegt Dan Quelle daar nog aan toe.

Grootste onafhankelijke ICT-sercurityprovider van België

SpotIT bouwt en beheert cybersecurity- en netwerkstrategieën voor bedrijven. Dankzij die diepgaande expertise in ICT wist het Gentse bedrijf als oorspronkelijk kleinere speler tussen een groot aantal IT-bedrijven in korte tijd uit te groeien tot grootste onafhankelijke Managed Security Service Provider in België. Die differentiëring door kennis en ervaring is de sterkte van het bedrijf en zorgde ervoor dat SpotIT de afgelopen jaren een solide groei kende, zonder extern kapitaal. Het bedrijf, dat oorspronkelijk in Merelbeke gevestigd was, heeft ondertussen 3 kantoren, meer dan 100 medewerkers en verleent zijn diensten aan meer dan 125 bedrijven, velen met internationale afdelingen. Zo zijn ze al actief in 80 landen, op 5 continenten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.