thumbnail_IT1_Schenking_PCs_Kansarmen_StadDendermonde_040520

IT1 schenkt PC’s aan minderbedeelden voor afstandsonderwijs

DENDERMONDE - ICT-bedrijf IT1 uit Dendermonde schenkt maar liefst 45 PC's aan de Stad, het OCMW en de Dendermonde scholen Oscar ROmerocolelge en GO Talent. "We willen hiermee kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben, toch de kans geven om digitaal afstandsonderwijs te volgen in tijden van Corona."

De oproep van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts om laptops en PC’s in te zamelen voor scholen, liet ook het Dendermondse ICT-bedrijf IT1 niet onberoerd. Zij weten als geen ander dat de scholen nu in versneld tempo moeten digitaliseren en niet iedere leerling over een PC beschikt. Daarom besliste IT1, na oproep van de Stad Dendermonde om in sneltempo 45 PC’s gebruiksklaar te maken en deze te schenken aan de vertegenwoordigers van de Stad, het OCMW en Dendermondse onderwijsinstellinge. Dit ten behoeve van haar leerlingen die noodzaak hebben aan een PC voor digitaal afstandsonderwijs en niet over de middelen beschikken om zelf een toestel aan te schaffen.

“Ik zie het als onze taak om in deze bewogen tijden van crisis, ons engagement met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen te verhogen en hulp te bieden aan diegenen dat het hardste nodig hebben”, aldus Mario Van de Voorde, Founder & CEO van IT1.

IT1 biedt al meer dan 25 jaar diensten en oplossingen in ICT infrastructuur, opleidingen, digitale marketing, audiovisuele oplossingen en zoveel meer. Het bedrijf maakt deel uit van de Quality Computer Group, een groepering van vooruitstrevende en gereputeerde bedrijven binnen de computerbranche. De sterke groei van IT1 is te danken aan de perfecte symbiose tussen bedrijfsstrategie en human capital. Een team van meer dan 30 competente en gemotiveerde medewerkers staan dagelijks klaar om de klanten een tailor made solution aan te bieden. IT1 biedt aan haar klanten: KMO’s en overheidsinstanties oplossingen aan die future-proof en people centric zijn.