Nieuws Oost-Vlaanderen Itineris krijgt extra kapitaalinjectie van 10,3 miljoen euro

Itineris krijgt extra kapitaalinjectie van 10,3 miljoen euro

Itineris krijgt extra kapitaalinjectie van 10,3 miljoen euro

10,3 miljoen euro heeft het Gentse softwarebedrijf Itineris bij een nieuwe financieringsronde opgehaald. Daarvan komt 7,8 miljoen euro via de Europese investeringsmaatschappij Gimv. De overige 2,5 miljoen euro worden ingebracht door de bestaande investeerders PMV en ceo en oprichter Edgard Vermeersch. Het in 2003 opgerichte Itineris ontwikkelde UMAX, een softwareoplossing waarmee nutsbedrijven onder meer hun meteropname en facturatie kunnen beheren.

Het Gentse bedrijf realiseerde in 2016 een recordomzet van 43 miljoen euro, een stijging van 24 procent. “2016 was een belangrijk jaar voor Itineris. We waren zeer succesvol in Noord-Amerika, met een belangrijke levering van onze eerste Amerikaanse klant bij de stad Baltimore. Dit succes geeft ons een echte dynamiek in Noord-Amerika”, zegt ceo en oprichter Edgard Vermeersch. “Met vier klanten onder contract, een robuuste pijpleiding en meer dan 75 talentvolle professionals in Noord-Amerika, bloeit ons bedrijf”, vult Burell Kilmer aan. Hij werd aangetrokken om het management van UMAX business in Noord-Amerika op zich te nemen.

Na eerdere kapitaalrondes in november 2013 en mei 2015 is dit de derde investeringsronde van Itineris waarin Gimv optreedt als belangrijkste investeerder. In Europa heeft Itineris haar werkingsgebied uitgebreid naar Groot-Brittannië, Frankrijk en IJsland. “We hebben ook nieuwe klanten, zoals Gazprom, Dunea, HZEB en HS VEITUR, verwelkomen.” Het verse kapitaal zal worden gebruikt om de verdere groei van het bedrijf zowel in Europa als de VS te ondersteunen. Itineris overweegt momenteel ook enkele belangrijke overnames.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.