Nieuws Oost-Vlaanderen Ivan De Witte is Oost-Vlaamse Voka Legende 2015

Ivan De Witte is Oost-Vlaamse Voka Legende 2015

Ivan De Witte is Oost-Vlaamse Voka Legende 2015

00000000000ivIvan De Witte is mede door de sterke prestaties van AA Gent, de club waarvan hij voorzitter is,  de laatste tijd  vaak in het nieuws. Van Voka Oost-Vlaanderen krijgt hij nu ook de titel van ‘Voka Legende 2015’. Vorig jaar werd professor Marc Van Montagu de eerste Voka-legende, een honoraire titel voor een Oost-Vlaming die zich tijdens zijn loopbaan op een buitengewone manier wist te onderscheiden als ondernemer met een grote maatschappelijke bewogenheid.

“Ivan De Witte toonde zich, zowel bij Hudson als bij AA Gent, een visionair leider die op een weldoordachte manier een bedrijfsproject wist uit te bouwen tot de absolute top”, zegt de gedelegeerd bestuurder Voka Oost-Vlaanderen, Geert Moerman. “Binnen het Oost-Vlaamse ondernemerschap is hij ontegensprekelijk een levende legende.”

Voka vraagt aandacht voor de cruciale bijdrage die ondernemers leveren ten voordele van iedereen in de samenleving. Daarin past ook de toekenning van de titel ‘Voka Legende’ aan een persoon met een uitzonderlijke verdienste als ondernemer met een brede maatschappelijke uitstraling.

De jonge bedrijfspsycholoog Ivan De Witte werkte korte tijd als assistent voor de Universiteit Gent, alvorens gedurende 10 jaar als HR-manager voor Sidmar aan de slag te gaan. Hij was er verantwoordelijk voor rekrutering, leadership development en high potential management.

In 1982 richt hij samen met Maarten Morel de startup De Witte & Morel op, een bedrijf dat zich al gauw wist te onderscheiden door een opvallende groei, een doorgedreven professionalisering en een conceptueel sterk onderbouwde aanpak en methodiek. De Witte & Morel werd marktleider in ons land en zette die opgang ook in een internationale context voort, na inbedding binnen Hudson.

In 1999 werd Ivan De Witte voorzitter van AA Gent, en begon er aan een titanenwerk om een enorme schuldenberg weg te werken. Zestien jaar later volgde de bekroning met een eerste landstitel die gevierd kon worden in een nieuw stadion dat ondertussen dankzij sterke prestaties in de Champions League in heel Europa bekend is.  De parallel tussen het professioneel parcours van Ivan De Witte in de HR-wereld en zijn realisaties in de voetbalwereld is treffend, want telkens is het succes gebouwd op dezelfde fundamenten.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.