Nieuws Oost-Vlaanderen Jana (28) opent deuren van gloednieuwe ‘Baby Spa’

Jana (28) opent deuren van gloednieuwe ‘Baby Spa’

Jana (28) opent deuren van gloednieuwe ‘Baby Spa’

ZELZATE – De vroedvrouwenprakrijk van Jana Meiresonne (28) verhuisde van de Schepen Napoleon De Meyerstraat in Zelzate naar het Groenplein en richtte er meteen ook een ‘Baby Spa’ in. In de wellnessruimte kan de baby tot twintig minuutjes ronddobberen in een speciale babyjacuzzi, om nadien van een massage te genieten.

De vorm van hydrotherapie in speciaal ontworpen jacuzzi’s wordt begeleid de ouders zelf. “Het water bevat geen schadelijke of toegevoegde stoffen en heeft de juiste temperatuur”, zegt Jana. “Het kind wordt ondersteund door een drijfbandje om de hals, zodat het kan genieten van de vrije, gewichtloze toestand waarin het zich bevindt.”

“De baby’s krijgen een eigen badje, maar kunnen ook samen met een ander kindje in dezelfde jacuzzi genieten. Daarna krijgen de kindjes van hun ouder(s) een zachte massage, waarbij de daarvoor bijgeschoolde vroedvrouwen alle nodige richtlijnen geven.”

“Deze combinatie van hydrotherapie en massage is ideaal voor kindjes met krampjes of lichte motorische problemen. Het bevordert bovendien de emotionele en fysieke groei en heeft een goede invloed op de slaap.”

Feestelijke opening

De praktijk met vijf vroedvrouwen geniet heel wat aanzien in de regio. Zwangere vrouwen worden tijdens de zwangerschap en na de bevalling persoonlijk begeleid en kunnen ook naar het centrum komen voor groepslessen of individuele ondersteuning. De vroedvrouwen zijn vaak ook aanwezig tijdens de bevalling in het verloskwartier van een ziekenhuis.

Sinds deze zomer organiseert de groepspraktijk ook yogalessen voor zwangere dames. Het nieuwe centrum heet Spa’rkle, is ondertussen al enkele dagen geopend en viert op 6 augustus om 14 uur de feestelijke opening.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.