“Ik heb altijd in de horeca gezeten”, zegt Van de Vyver enthousiast. “Ik heb lang in het Gouden Mandeken gewerkt, in ’t Galgenhuisje en een paar jaar geleden heb ik Villa Ooievaar mee opgericht. Een restaurant in Wondelgem, gerund door mensen met een beperking.”
Erna werkte Van de Vyver even als opvoeder in een dagcentrum, maar de horeca bleef haar aantrekken. Toen ze een vrijstaand pand tegenkwam in de Mageleinstraat, besloot ze de sprong te wagen en haar eigen ontbijt- en lunchbar op te starten: Mimosa, vernoemd naar het drankje en de bloem.
“Ik wilde niet meer ’s nachts werken, ik heb dat genoeg gedaan”, lacht Van de Vyver. “Vandaar dat ik voor een brunchbar ben gegaan.” Mimosa is open van 8 tot 18 uur in de week en vanaf 9 uur in het weekend. De hele dag door kan je erg genieten van lekkere koffie, thee en chocolademelk in leuke mokken, wijn, gin tonic… en mimosa natuurlijk.
Op de ontbijtkaart vind je onder andere croissants met ham en kaas, yoghurt met huisgemaakte granola en toast met gerookte zalm. Als lunch kan je onder meer kiezen uit huisgemaakte quiche, verse soep en Libanese falafelsalade. Voor de zoetebekken zijn er koekjes van bakkerij Kompaan en taarten van Les Tartes de Françoise wat verderop.
“In de toekomst wil ik graag zelf taart maken”, zegt Van de Vyver stralend. “Ik ben heel blij met dit pand en de straat”, vult ze aan. “De buren hangen erg aan elkaar en persoonlijk vind ik de Mageleinstraat de gezelligste winkelstraat van Gent. Ik kan niet contenter zijn.”