Nieuws Oost-Vlaanderen Janssen Pharmaceutica plant bouw nieuwe productiesite in Gent

Janssen Pharmaceutica plant bouw nieuwe productiesite in Gent

Janssen Pharmaceutica plant bouw nieuwe productiesite in Gent

GENT – Janssen Pharmaceutica, dochter van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson en bekend van het coronavaccin, krijgt een nieuwe vestiging in Gent. In Tech Lane, het technologie- en wetenschapspark van de UGent in Zwijnaarde begint later dit jaar de bouw van een 26.000 vierkante meter grote productiesite. Vanaf 2023 zullen er behandelingen voor bloedkankerpatiënten van over heel Europa geproduceerd worden.

Janssen Pharmaceutica plant naast het hoofdkantoor in het Kempische Beerse nu de bouw van een grote nieuwe vestiging in ons land. Die zal er komen op het Techonologiepark Zwijnaarde in Gent. Op de nieuwe site zullen alle Europese behandelingen met celtherapie voor bloedkanker worden ontwikkeld. “Het zal onze enige Europese vestiging zijn met deze productie”, zegt algemeen directeur bij Janssens Benelux, Sonja Willems.

Het complex wordt maar liefst 26.000 vierkante meter groot en zou al binnen twee jaar operationeel moeten zijn. Willems is blij dat die productie naar België komt. “De beslissing om het nieuwe Europese productiecentrum voor celtherapie in België te bouwen, betekent dat de kennis en de context van ons land hoog aangeschreven staan.”

Veel nieuwe jobs

Het bedrijf kiest onder meer voor Gent omwille van de bereikbaarheid, de beschikbare ruimte en het groot potentieel aan werknemers. “Er is hier veel talent. We gaan veel mensen met verschillende capaciteiten nodig hebben. Denk maar aan operatoren en ingenieurs. Die zijn hier heel goed opgeleid.”

Hoeveel mensen er in de nieuwe vestiging zullen werken, is nog niet duidelijk. “Dat aantal zal aanzienlijk zijn, maar hoeveel exact weten we nog niet. Het hangt er vanaf hoeveel patiënten we gaan kunnen behandelen met de therapie”, geeft Willems nog mee.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.