Nieuws Oost-Vlaanderen Janssen verdiept samenwerking met UGent en Universitair Ziekenhuis Gent

Janssen verdiept samenwerking met UGent en Universitair Ziekenhuis Gent

Janssen verdiept samenwerking met UGent en Universitair Ziekenhuis Gent

BEERSE/GENT – Janssen Pharmaceutica NV en Janssen-Cilag NV ondertekenden vandaag een hernieuwing van het innovatiecharter met de Universiteit Gent en het Universitair Ziekenhuis Gent. Het innovatiecharter is onderdeel van een initiatief om meer kennis en expertise uit te wisselen, wetenschappelijk talent te stimuleren en innovaties sneller bij de patiënt te brengen.

De Universiteit Gent behoort tot de top-50 van de meest innovatieve universiteiten wereldwijd. Het Universitair Ziekenhuis Gent is met ruim 3.000 patiënten per dag, en meer dan 6.000 medewerkers één van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen. Samen hebben ze met Janssen de afgelopen jaren in specifieke domeinen een nauwe samenwerking uitgebouwd. Die diepen ze nu verder uit in onder andere big data, klinische studies, kankeronderzoek, nanomedicijnen en slimme productiemethoden.

Prof. Rik Van de Walle, rector van de UGent, noemt de verdieping van groot belang. “Deze samenwerking is geen gewoon uitwisselingsprogramma, maar een echte game-changer. We gaan voor een langdurige gezamenlijke innovatie-aanpak met slechts één doel: patiënten beter maken.”

Medische innovatie

“We willen wetenschappelijke kennis en talent uitwisselen om ziekten op nieuwe manieren te behandelen, onderscheppen en voorkomen. Door samen te werken aan innovatie op verschillende vlakken met gerenommeerde universiteiten en ziekenhuizen kunnen we een betekenisvol verschil maken en verder werken aan medische innovatie in België, Europa en de wereld”, aldus Stef Heylen, Managing Director bij Janssen Pharmaceutica.

Samen oplossingen zoeken

“Met deze hernieuwde samenwerkings-overeenkomst engageert Janssen zich om samen oplossingen te zoeken voor de meest complexe medische uitdagingen en hiervoor het beste talent te mobiliseren”, besluit Sonja Willems, Managing Director van Janssen Benelux.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.