Nieuws Oost-Vlaanderen JCI ruimt zwerfvuil op in Gent

JCI ruimt zwerfvuil op in Gent

JCI ruimt zwerfvuil op in Gent

GENT – Voor het tweede jaar op rij nam JCI (Junior Chamber International) in Gent deel aan de World Cleanup Day. Dit jaar sloegen de twee Gentse afdelingen JCI Gent en JCI Gent Artevelde hiervoor samen met delaware de handen in mekaar. Uiteindelijk zette een dertigtal jonge ondernemende mensen zich zaterdagnamiddag in om zoveel mogelijk zwerfvuil in de ruime omgeving rond de Watersportbaan te laten verdwijnen.

“De World Cleanup Day is een wereldwijd initiatief dat zwerfvuil onder de aandacht brengt door het massaal op te ruimen”, vertelt Glenda De Bodt, voorzitter van JCI Gent. “Het project werd een aantal jaren geleden gestart in Estland. Daar heeft de lokale gemeenschap bewezen dat ze samen de handen uit de mouwen kunnen steken om de straten proper te maken”, vult Marjolijn Beckers, voorzitter JCI Gent Artevelde, aan. De missie van de actie gaat verder dan opruimen alleen, door deel te nemen aan dit wereldwijd initiatief wil JCI de problematiek van zwerfvuil, en afval in het algemeen, onder de aandacht brengen. Want bewuster omgaan met afval loont voor iedereen.

Tijdens deze tweede editie kon JCI een dertigtal leden en sympathisanten samenbrengen om het afval op te ruimen. “Het is ongelooflijk welk afval mensen op straat achter laten, van sigarettenpeuken, kapotte fietssloten, een bus ammoniak en fietsbanden tot een uitgebrande broodrooster”, geeft Glenda nog mee.

“Ook vele voorbijgangers hebben ons aangesproken over de actie. We ruimden dus niet alleen de straten op, maar maakten de mensen er ook bewuster door. Permanent propere straten zijn alleen mogelijk als niemand het afval nog op de straat gooit.”

In totaal hebben de vrijwilligers ruim 40 zakken zwerfvuil verzameld, waarmee deze actie een succes was. JCI wil iedereen die aan de actie deelnam dan ook bedanken voor zijn of haar inzet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.