Jente Van Laethem Jente Van Laethem (25) opende wijnbar ‘Bianco’ aan de Aalsterse Hopmarkt. Foto: apm

Jente (25) opent wijnbar Bianco met ruim 100 verschillende soorten: “Van Hongarije tot Chili”

Aan de Hopmarkt in centrum Aalst heeft Jente Van Laethem (25) ‘Bianco’ geopend. Met een opleiding tot sommelier op zak – en als rasechte wijnliefhebber – besloot Jente om het voormalige café aan de Hopmarkt te renoveren tot wijnbar. “Op de eerste verdieping creëerden we een lounge”, zegt hij.

“Ik werkte voorheen in restaurant Popelier in Gooik en daar heb ik de interesse voor wijn opgedaan”, zegt Jente. “Door mijn job leerde ik mensen in de wijnwereld kennen, naast heel wat leveranciers. Ik heb zelf veel geproefd, en ging ook mee naar proeverijen. Toch ben ik geen échte kenner, een basisopleiding tot sommelier heb ik wel. Maar ik zou me eerder omschrijven als wijnliefhebber.”

104 soorten wijn

Toen Jente op het pand aan de Hopmarkt stootte, twijfelde hij niet. “Ik wist niet waarom ik het niet zou doen. We zijn enkele maanden zoet geweest met ingrijpende verbouwingswerken. Maar het resultaat is er, zo is er op de eerste verdieping een extra lounge gemaakt met 35 extra zitplaatsen.

De lounge op de eerste verdieping was er aanvankelijk nog niet. Foto: apm

In zijn zaak verkoopt Jente meer dan 100 soorten wijn. Foto: apm

“We installeerden ook een nieuwe keuken, waar we onze tapas zullen klaarmaken. Op de kaart staan enkele klassiekers als scampi in look, bruschetta en calamares met babyoctopussen, daarnaast serveren we ook kaas- en vleesplanken. Voor die kaas werken we samen met Korboo Cheese Masters, en voor het vlees met Dierendonck.”

“Naast het eten is er uiteraard ook onze wijnkaart. We focussen op wereldwijnen, van Hongaarse tot Chileense. In ons assortiment hebben we 104 soorten, waaronder veel Italiaanse en Franse, dat zijn mijn persoonlijke favorieten”, vertelt de jonge ondernemer nog.