Nieuws Oost-Vlaanderen Jeroen Piqueur krijgt dubbele klap

Jeroen Piqueur krijgt dubbele klap

Jeroen Piqueur krijgt dubbele klap

GENT – Nieuwe episode in de saga van Jeroen Piqueur, de gewezen grote man achter Optima en Optima Bank. De verkoop van zijn bezittingen kan gewoon doorgaan, zo heeft het Hof van Beroep dinsdag beslist. Daarmee werd een eerdere uitspraak van de Gentse rechtbank van koophandel zonder meer bevestigd. Woensdag viel dan nog een tweede ‘fiscaal’ vonnis. De voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur kreeg nog eens vier maanden effectieve celstraf, 1,5 miljoen euro geldboete en 2,3 miljoen euro verbeurdverklaring opgelegd voor grootschalige fiscale fraude.

Optima Bank werd in de zomer van 2016 failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. Op zijn bezittingen werd juridisch beslag gelegd omdat Piqueur beticht werd van allerlei malversaties. Piqueur heeft altijd zijn onschuld staande gehouden en vond dat de Nationale Bank als toezichtshouder in gebreke was gebleven.

Na de uitspraak in beroep kan Imaco, de vennootschap van de zakenman, verder worden leeg gehaald. Het is niet bekend hoe groot of hoe klein het fortuin en het vermogen van Jeroen Piqueur nog is. Wel staat vast dat zijn (resterende) bezittingen verder kunnen verkocht worden. Volgens het persagentschap Belga gaat het nu nog vooral om onroerend goed.

Voor fiscale misdrijven -een ander dossier- werd de Gentenaar eerder al veroordeeld tot een boete van 1,5 miljoen euro. Het ging vooral om het niet aangeven van buitenlandse rekeningen. Het ‘fiscale’ vonnis van eerste aanleg werd woensdagmorgen ook bevestigd door het Hof van Beroep die de straf nog verzwaarde met effectieve gevangenisstraf en een zware verbeurdverklaring. Jeroen Piqueur (64 jaar) was niet aanwezig bij het vonnis. Verwacht wordt dat hij in Cassatie gaat. .

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.