Thibaud Schaeffer, Dries Tyberghien, Boris Vanbiervliet en Niky Burms Thibaud Schaeffer, Dries Tyberghien, Boris Vanbiervliet en Niky Burms

JobJets zet zich op de kaart als ‘unieke speler’ in de rekruteringsector: “Eigenlijk solliciteert het bedrijf eerst bij de kandidaat en dan pas omgekeerd”

Sinds augustus heeft de rekruteringsector er een nieuwe speler bij: JobJets. Ze leggen de focus op young professionals en latent werkzoekenden die op zoek zijn naar discrete nieuwe carrièrestappen, een complete wending in hun loopbaan willen maken of nood hebben aan begeleiding en richting in hun carrièrepad.

De vier founders hebben elkaar gevonden in deze nieuwe manier van rekruteren. Dries, Boris en Thibaud kennen elkaar sinds hun studententijd, waar ze ervaren hebben dat veel jonge professionals de behoefte hadden om begeleid te worden in hun carrière. Met hun ondernemersgoesting beslisten ze om een antwoord te geven op deze behoefte met een eigen rekruteringskantoor. Op dat moment kwam Niky op hun pad. Zij deelde door haar jarenlange ervaring dezelfde ambitie om het beter en anders te doen dan de traditionele kantoren. Toen werd JobJets geboren, met 'Niky & the boys', zoals ze dat wel eens lachend noemen.

"Veel HR-managers worden overspoeld met nietszeggende cv’s waar de kandidaat op papier wel klopt, maar niet wordt gekeken naar andere cruciale factoren zoals sector, bedrijfscultuur, ambitie en persoonlijke voorkeuren", legt Niky Burms uit. "Dit willen we eerst goed in kaart brengen met de kandidaat. Enkel bedrijven die daarmee matchen krijgen deze kandidaat te zien. Eigenlijk solliciteert het bedrijf eerst bij de kandidaat en dan pas omgekeerd."

Niky en the boys

Ook na de aanwerving kan de kandidaat nog op begeleiding rekenen van JobJets. “De eerste zes maanden van hun nieuwe job geven wij hen coaching, persoonlijk advies, cursussen op maat, financieel advies. We stippelen ook een persoonlijk plan uit dat met de nieuwe werkgever wordt gedeeld. Nadien blijven onze kandidaten in onze community van JobJetters zodat ze steeds op ons advies kunnen terugvallen. We geloven erin dat dit proces de enige juiste is om kandidaten te binden en te boeien”, eindigt Niky.