Atelier Waaw en Craftys Dirk en Jolien in hun hippe pop-up Atelier Waaw en Craftys. Foto: Michel Wijne

Jolien en Dirk runnen hippe pop-up in de Stationsstraat: “Ruim aanbod aan ambachtelijk vervaardigde producten”

Sinds kort zijn Jolien Martens (34) en Dirk Van Damme (44) de trotse zaakvoerders van pop-up Atelier Waaw en Craftys. Ze runnen hun zaak in het pand in de Stationsstraat waar voorheen Bistro Bro gevestigd was. “We blijven hier alvast tot eind januari”, klinkt het enthousiast.

Jolien en Dirk zijn echte bezige bijen. Tijdens de week is Jolien druk in de weer in haar kinderopvang De Zijdehoeve langs de Aalterbaan en Dirk is magazijnverantwoordelijke bij Hermie Online in Eeklo. Vanaf nu runnen ze in het weekend ook nog eens hun hippe pop-up in de Stationsstraat.

“Begin dit jaar gingen we van start met onze zaak Atelier Waaw, waarmee we onder meer zelfgemaakte kaarsen op de markt brengen”, vertelt Jolien. “We kregen de smaak van het zakendoen te pakken en besloten op zoek te gaan naar een pand waar we een winkel konden in uitbaten. Met onze pop-up Atelier Waaw en Craftys focussen we ons op ambachtelijk vervaardigde producten en originele geschenken. We werken daarvoor samen met andere zaken en kunstenaars die hun producten en creaties in onze pop-up aanbieden. Je kan bij ons onder meer terecht voor mooie kaarsen, keramiek, schilderijen, met de hand gemaakte handtassen, juwelen, haak- en breiwerk, wenskaarten, lederwaren en meubelen”, klinkt het.

Workshops en leuke wedstrijd

“We zijn ook van plan om workshops Juwelen maken en Keramiek te organiseren”, zegt Jolien, die momenteel voor haar klanten een leuke wedstrijd organiseert. “Wie een foto neemt van onze etalage of in de winkel en die op Facebook post en Atelier Waaw en Craftys tagt, maakt kans op een geschenkenmand ter waarde van 190 euro”, klinkt het enthousiast.