Nieuws Oost-Vlaanderen Jong Gents modemerk print jouw ontwerp live in eigen pop-up store

Jong Gents modemerk print jouw ontwerp live in eigen pop-up store

Jong Gents modemerk print jouw ontwerp live in eigen pop-up store

GENT – Wie zomer zegt, zegt in één adem koopjesperiode erbij. Wie koopjesperiode zegt, zegt keuzestress. De student-ondernemers van Flâneur Clothing komen tijdens de maand juli met een mogelijke oplossing: in het ‘Atelier Flâneur’ kan je ter plekke je eigen T-shirt ontwerpen en live laten printen.

Flâneur Clothing is ondertussen een vaste waarde onder Gentse jongeren. Na een succesvolle eerste collectie, met de ‘Chaud’ T-shirts als highlight, kregen student-ondernemers Dries Van Meirhaeghe, Tobias Braeckman en Seger Scheyving vorige zomer de kans om tijdens de Gentse Feesten een eigen pop-up te organiseren. Deze werd een hit en naast enkele nieuwe collecties begon het label zichzelf opnieuw uit te vinden door in te zetten op innovatieve projecten. Het idee om klanten zelf hun kleren te laten ontwerpen tijdens het shoppen kreeg snel gehoor bij CRG, de NV van de familie Claes. Na een testperiode in het Innovation Lab van JBC op de Corda Campus in Hasselt, staat ‘Atelier Flâneur’ nu voor een eerste grote test.

  

Deze grote namen zijn alvast fan

Los van het Atelier biedt Flâneur ook zijn eigen collecties aan op de Pop-Up store. Dit jaar bracht het merk een nieuwe hoodie-collectie uit, de ‘Catastrophe’, alsook een sweater in samenwerking met actrice Jamie-Lee Six. Hans Vanaken en Wout Van Aert gaven al aan fan te zijn van dit jonge en ambitieuze label.

‘Alright’ sweater i.s.m. Jamie-Lee Six

Samenwerking met jonge modeontwerpers

Net als vorig jaar slaat Flâneur de handen in elkaar met andere jonge modeontwerpers om de pop-up te kleuren. Kleding van hippe en talentvolle merken zoals MIASU, Moodzi en STRØM zullen verkrijgbaar zijn. Niet toevallig maken zij ook deel uit van de Gentse student-ondernemers community. Gentrepreneur, de organisatie die Gentse student-ondernemers begeleidt, zal om die reden het project ondersteunen.

Pop-up de hele maand juli

De innovatieve weg die Flâneur inslaat, in combinatie met de interessante samenwerkingen, maken het zeker de moeite om tijdens de maand juli eens in het Oude Postgebouw aan de Korenmarkt te passeren. De Pop-Up start op 6 juli en loopt tot 6 augustus. Wie liever zelf zijn kleerkast bepaalt, weet dus waar naartoe.

De shirts zijn verkrijgbaar vanaf €24,95, sweaters vanaf €49,95.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.