Nieuws Oost-Vlaanderen Jong koppel chocolatiers door Gault&Millau benoemd tot Discovery of the Year

Jong koppel chocolatiers door Gault&Millau benoemd tot Discovery of the Year

Jong koppel chocolatiers door Gault&Millau benoemd tot Discovery of the Year

ZELE – Gault&Millau maakt voor de vijfde keer een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids. Dit jaar werd er opnieuw door middel van anonieme degustaties een selectie gemaakt van de beste chocolatiers in België en in Luxemburg. De drie zaken die de prijs voor ‘Chocolatier of the Yaar wegkapen zijn Olivier Willems (Oostende) voor Vlaanderen, Laurent Gerbaud (Brussel) voor Brussel en Benoit Nihant (Awans) voor Wallonië. Goût Fou uit Zele werd verkozen tot Discovery of the Year.

Zoals steeds gebeurde de selectie van chocolatiers in deze gids op basis van verschillende objectieve degustaties. Het team van Gault&Millau ging daarbij op dezelfde manier te werk als in de restaurantgids: volledig zelfstandig, zonder commerciële of andere bedenkingen.

Er werd dit jaar een uitgebreide selectie gemaakt van 97 chocolatiers in België en het Groothertogdom Luxemburg. Deze chocolatiers zijn samen goed voor meer dan 133 winkeladressen.

“Steeds meer zoeken onze chocolatiers naar de beste chocoladebonen ter wereld die ze zelf branden, malen en verwerken in hun ateliers. Van ‘Bean-to-bar’”, klinkt het bij Gault&Millau. “Ook dit jaar ontdekten we weer een aantal nieuwe adressen. Omdat we in bewondering staan voor de kwaliteit die vele nieuwkomers aan de dag leggen, riepen we dit jaar ook een nieuwe award in: de “Discovery of the Year”.”

Discovery of the year

De award ging naar Goût Fou uit Zele. Liefde bracht Niels Segers en Justine Lanoo van Goût Fou samen. Dit jaar besloten ze na een mooi voorbereidend parcours om zelfstandig als chocolatier te starten.

“We waren niet alleen verrast door de mooie winkel met atelier, maar ook door de reeds hoogstaande kwaliteit van dit jonge koppel. Vertrouwde klassiekers herwerken ze out of the box. Zoals hun dessertsnackbars, dessertklassiekers zoals sachertaart en citroenmeringue die ze vertalen naar hun eigen snackrepen. Ook maken ze nieuwe versies van de klassieke mellowcake met karamel, framboos, praliné, passievrucht en ‘double chocolate’, die zowel aan de binnen als aan de buitenkant ‘gerestyled’ zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.