Hof ter Biezen Louis en Jelena openen op 26 april Hof ter Biezen in Serskamp. Foto: Brent Saey

Jong koppel opent samen horecazaak in pand voormalige brasserie

In het pand van de voormalige brasserie Den Eirekluts in Serskamp openen Louis Lorré (26) en Jelena Vindevogel (24) binnenkort de deuren van hun bistro Hof ter Biezen. Het pand stond ongeveer een jaar leeg, maar nu wil het jonge koppel er opnieuw een aantrekkelijke horecazaak van maken.

Vorig jaar in juni trok de uitbater van Den Eirekluts langs de Biesakker in Serskamp de stekker uit zijn restaurant. Jarenlang was de zaak een begrip in de Wichelse deelgemeente. Nu, na bijna een jaar leegstand, heropenen Louis en Jelena op 26 april er bistro en tearoom Hof ter Biezen.

“Het was niet meteen de bedoeling om een horecazaak te beginnen”, vertelt het koppel. “We waren eigenlijk op zoek naar een woning om samen te gaan wonen. Plots zagen we dit gebouw te huur staan en ontstond het idee om er een bistro en tearoom van te maken.”

Tuinbedrijf
Voor Louis, die afkomstig is van Oordegem en als zelfstandige in onderaanneming werkt voor een tuinbedrijf, is dit meteen een nieuwe stap. “Ik ga deze zaak combineren met mijn huidige job. Op die manier heb ik toch ook nog een zekerheid achter de hand”, vertelt hij.

“Bij Jelena ligt dat anders. Zij kent de horeca. Haar ouders hebben in Munte een eigen taverne en werkt daar al een ruime tijd mee in de zaak. Zij zal daarom voornamelijk de leiding nemen hier in onze eigen zaak.”

Leegte opvullen
Momenteel legt het koppel de laatste hand aan het interieur voor de opening. “We hebben alles zelf gedaan. De toog is veranderd, het houten plafond is onder handen genomen en ook de schilderwerken hebben we zelf gedaan. We kijken er naar uit om te openen.”

“Hier in Serskamp zijn niet meteen veel plaatsen waar mensen kunnen eten. We willen er een leuke zaak van maken waar mensen in de namiddag terechtkunnen voor een pannenkoek of een wafel en ook ’s middags en ’s avonds iets kunnen komen eten. Ook koffietafels zullen hier mogelijk zijn.”

“We dachten eerst om de zaak Den Anker te noemen, maar er was al en restaurant met die naam in Zele en dat zou voor verwarring zorgen. Daarom hebben we dus gekozen voor Hof ter Biezen, omdat onze zaak op de Biesakker ligt”, luidt het.

Hof ter Biezen opent op vrijdag 26 april officieel de deuren. “De eerste maand krijgt elke klant een gratis glaasje cava aangeboden”, besluit het koppel.