Nieuws Oost-Vlaanderen Jonge Gentse ondernemers bieden collega's werkplek aan

Jonge Gentse ondernemers bieden collega's werkplek aan

Jonge Gentse ondernemers bieden collega's werkplek aan

Willem Dumon en Michiel De Meulenaere voor ShareSpaceTwee jonge start-ups ondervonden moeilijkheden bij de zoektocht naar betaalbare kantoorruimte in Gent. Daarom richtten ze samen een vzw op die in de Arteveldestad gedeelde kantoren en coworkingruimte moet aanbieden tegen betaalbare prijzen. ShareSpace moet het innovatief ondernemen in Gent stimuleren en ondernemers, freelancers en start-ups een vaste stek geven. Naast kantoorruimte vinden leden er ook een stimulerend netwerk.

Bij de zoektocht naar een geschikte werkplek in Gent, vonden ivips, dat zich specialiseert in online fleet management software en opgericht is door Willem Dumon en coLanguage, een online telenplatform dat onder leiding staat van Michiel de Meuelenaere moeilijk een kantoorruimte die aangepast was aan de noden van een jonge IT-onderneming. Een werkplek moet ruim genoeg zijn en betaalbaar, maar ook creativiteit en netwerk stimuleren. Ze besloten om de krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar een geschikte ruimte.

Bij een start-up of jonge onderneming is het belangrijk een stimulerende omgeving te hebben en een uitgebreid en divers netwerk waardoor de onderneming kan groeien. We vonden dit niet terug op de bestaande markt waar meestal individuele kantoren worden aangeboden en dus een sterk netwerk ontbreekt. Bovendien zijn de prijzen zeer hoog en wordt uitsluitend met langetermijncontracten gewerkt. Daarnaast wilden we onze collega ondernemers verenigen op 1 werkplek om de creativiteit te stimuleren”, zegt Michiel De Meulenaere, medeoprichter van coLanguage.

Na een geschikt pand te hebben gevonden in de Bomastraat in Gent werd ShareSpace opgericht. ShareSpace moet een plaats worden waar ondernemers zich thuis voelen en kunnen leren van elkaar. De werkplek moet bovendien kunnen meegroeien met de onderneming, waardoor starters zonder veel budget toch van bij het begin in een professionele omgeving kunnen werken. Starten kan bijvoorbeeld in de gedeelde ruimte, om daarna door te groeien naar een gedeelde kantoorruimte of een eigen kantoor.

“De prijzen voor een individuele werkplaats in een gedeelde ruimte in Gent liggen soms boven de 300€ per persoon per maand, terwijl dit in andere steden gevoelig lager ligt. ShareSpace biedt dan ook individuele plaatsen aan vanaf 80 tot 200 euro per maand en wil daarnaast goedkope all-in kantoorruimtes aanbieden”, zegt Michiel De Meulenaere nog.

Alle teams en start-ups delen een keuken, sanitair en vergaderruimte maar hebben daarnaast hun eigen werkplek.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.