Nieuws Oost-Vlaanderen Jonge ondernemer start 3D-printbedrijf

Jonge ondernemer start 3D-printbedrijf

Jonge ondernemer start 3D-printbedrijf

simontruDe jonge ondernemer Simon Truant uit Knesselare had al lang interesse voor de ontwikkelingen rond 3D-printing en kocht in september vorig jaar een desktop 3D-printer. “Dat stelde me in staat om de technologie van dichtbij te leren kennen en om kennis op te bouwen”, legt hij uit.

In februari van dit jaar richtte hij dan zijn bedrijf 3Dinfinity op en kocht hij een aantal professionele machines om zijn diensten aan te bieden aan bedrijven. “Het hele 3D printen staat in ons land nog in de kinderschoenen, maar ik ben ervan overtuigd dat er een zeer grote markt voor bestaat.”

3DInfinity mikt vooral  bedrijven die regelmatig aan prototyping doen en de investering in een 3D printer niet zien zitten en bedrijven die beseffen dat het ook flink wat geld kost om personeel op te leiden om de bij de 3D printers horende software te kunnen gebruiken.

“Ondertussen heb ik wel de nodige kennis om met de machines om te gaan en goed te weten waarop ik moet letten. Heel belangrijk is bijvoorbeeld om op voorhand de modellen op fouten te controleren, zodat er in de geprinte modellen geen fouten meer zichtbaar zijn. Met deze nieuwe technologie is het natuurlijk verleidelijk om meteen te willen starten, maar meer nog dan bij andere zaken is een goede voorbereiding van het grootste belang. Het grote voordeel van een 3D-print is voorts natuurlijk dat het prototypingproces drastisch kan worden verkort. In plaats van een paar maanden zijn daar met de 3D-prints nog slechts enkele weken voor nodig. De mogelijkheden zijn onbeperkt, want er moet geen rekening gehouden worden met limieten in het draaien of frezen. 3Dprinten is ook milieuvriendelijk: het zorgt voor minder afval omdat een model opgebouwd wordt uit laagjes en er niet vanuit een blok materiaal wordt vertrokken.”

Naast bedrijven kunnen ook particulieren die graag een mini-versie van zichzelf naar het bedrijfje van Simon Truant stappen. “Wij beschikken immers over een unieke personenscanner en over een uiterst precieze 3D-printer.” Simon Truant is er dan ook van overtuigd dat zijn 3D-printingservive een mooie toekomst tegemoet gaat.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.