Nieuws Oost-Vlaanderen Joost Arijs toont zich opnieuw van zijn meest innovatieve kant

Joost Arijs toont zich opnieuw van zijn meest innovatieve kant

Joost Arijs toont zich opnieuw van zijn meest innovatieve kant

joostarijs_1macaron

Op het Chocoladesalon, dat dit weekend plaats vond op de Brusselse Heizelvlakte, toonde Joost Arijs zich nog maar eens van zijn meest innovatieve kant. Hij ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid een limited edition macaron. “Als jong bedrijf vinden we het evident om op het Chocoladesalon aanwezig te zijn”, zegt Joost Arijs. “Dit jaar ligt de nadruk van de beurs op cacao-expressies en chocolade-innovaties. Voor onze derde deelname wilde ik daarom net dat ietsje meer. Vandaar deze niet zo klassieke, internationale macaron. De combinatie van de Belgische Callebaut-chocolade uit Brazilië met 66,8 procent cacao staat in voor een intense smaak. Het vleugje tropisch fruit met toets van Japanse groene matcha-thee zorgt dan weer voor de aparte en unieke smaaksensatie. Het is zeker niets alledaags. Mocht de creatie op de beurs een megasucces worden, dan kan de macaron eventueel opvolging krijgen in onze winkels.”

Joost Arijs (30) maakte kennis met de geheimen van het vak in de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij een patisserie opleiding volgde. Hij leerde het metier bij twee patisseries, Mahieu in Woluwe en Ducobu in Waterloo, en als chef-patissier in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. In 2011 opende hij, samen met zijn vriendin Elke De Baerdemaeker (28), een eigen patisserie- en chocoladezaak in de Gentse Vlaanderenstraat. Zijn creaties vielen meteen in de smaak. Een jaar later werd Joost Arijs door Gault&Millau verkozen tot ‘Beste Patissier van België’. In maart 2015 opende hij een tweede zaak in hartje Antwerpen vlak bij het Modemuseum. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.