Geert Pauwels en Joost Callens. Foto: Wouter Van Vooren Geert Pauwels en Joost Callens. Foto: Wouter Van Vooren

Joost Callens geeft fakkel als CEO van Camino door aan Geert Pauwels en wordt voorzitter van Raad van Bestuur

Zo’n twee jaar na de lancering van ​Camino Group, de holding boven onder meer Durabrik, Victor, Istoir en Ecopuur, geeft Joost Callens zijn functie als CEO door aan Geert Pauwels. “Vandaag is het een logische keuze om een externe CEO aan te stellen. Vernieuwing doet een bedrijf goed”, aldus Joost Callens. De nieuwe opvolger Geert Pauwels heeft inmiddels 17 jaar ervaring als CEO in grote bedrijven.

De wortels werden geplant in 1966 door vader Jacques Callens en sinds bijna 30 jaar zijn dochter Claudia en zoon Joost actief binnen het bedrijf. Sinds de oprichting van de overkoepelende bouwgroep Camino in 2021 is het bedrijf doorgegroeid tot 12 dochterbedrijven en een omzet van 132 miljoen euro. Het bedrijf telt 340 medewerkers en ze werken op regelmatige basis met 300 leveranciers en onderaannemers.

"Omdat het bedrijf vandaag staat waar het moet, sta ik mijn plaats af aan een ervaren leider ​die dezelfde visie en waarden deelt die Camino Group op de kaart hebben gezet. De operationele dagelijkse leiding van de verschillende business units geef ik uit handen waardoor ​ik de focus, grotendeels nog in teken van Camino, elders zal kunnen leggen”, geeft Joost Callens mee. Zo wil hij zich toeleggen op onder andere de bestaande participaties, de verdere groei van het bedrijf via nieuwe participaties, de uitbouw van de Raad van Bestuur, en de uitbouw van het sociaal impactfonds ‘Toontjeshuizen’.

Externe CEO

De keuze om een echte buitenstaander de leiding te geven is bewust. “We hebben intern heel wat bekwame mensen die zeer goed zijn in hun job. Het was daarom een logische keuze om een externe CEO aan te stellen met heel wat ervaring binnen andere grote Belgische bedrijven."

Pauwels heeft inmiddels 17 jaar ervaring als CEO in grote bedrijven. Zo was hij van 2008 tot 2022 CEO van de spoorwegmaatschappij Lineas die hij door privatisering en een structurele transformatie leidde. Daarvoor heeft hij onder meer strategie- en transformatieprojecten geleid als consultant en project manager bij McKinsey.

“Ik vind het een eer om de Camino groep te mogen leiden. Het is mijn bedoeling om samen met de mensen binnen het bedrijf het potentieel van deze groep nog verder uit te gaan bouwen. Dit alles met de nodige aandacht voor het menselijk aspect", benadrukt Geert Pauwels, co-CEO Camino.

Geert Pauwels is zopas aan de slag gegaan bij Camino. De bedoeling is om de komende maanden met in tandem met Joost Callens het CEO-schap te dragen. Begin 2024 zal Callens de rol opnemen als voorzitter van de Raad van Bestuur ​binnen de groep en de volledige dagelijkse leiding overdragen aan Geert Pauwels.