Juttu Aalst 2 Foto: Juttu

Juttu Aalst zet lokaal kunsttalent in de kijker via wedstrijd

Juttu Aalst lanceert een wedstrijd om lokaal artistiek talent in de schijnwerpers te zetten. De pas geopende en negende vestiging zoekt een creatieve opvulling voor de paskamerwand.

 

Lokale kunstenaars worden uitgedaagd om een paskamerwand te transformeren tot een werk van eigen hand. Op deze manier krijgt opkomend talent de mogelijkheid om hun stempel te drukken op de winkelervaring van Juttu.

Foto: Juttu

De kandidaten kunnen hun creatieve visie voor de pashokjes van Aalst delen door middel van een sterk uitgewerkt moodboard. Dit moodboard zal beoordeeld worden door een vierkoppige, deskundige jury, elk met hun eigen connectie met Aalst.

De Aalsterse jury die het werk van de kandidaten zal beoordelen. Foto: Juttu

Frederik De Swaef is hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen en Aalstenaar in hart en nieren. Hij is ook eigenaar van Studio Morris in Aalst. Daarmee organiseert hij teambuildingevenementen en verhuurt hij vergaderzalen op de Hopmarkt. Met Route du Rosé organiseert hij jaarlijks een wandelevenement in Aalst. Ook is hij mede-oprichter van over.morgen, waarmee hij mensen uit diverse sectoren samenbrengt om te brainstormen over de toekomst van Aalst.

Elisia Poelman werd geboren in Geraardsbergen en vond haar artistieke roeping aan de Luca School of Arts in Gent. Met een Master in Fine Arts en Education fungeert ze als bruggenbouwer met kunst, met name gericht op diverse groepen, vooral jongeren, en biedt ze een toevluchtsoord voor creativiteit. Ze cureert ook tentoonstellingen wereldwijd en schittert op internationale kunstevenementen.

Tom Decuyper is freelance docent en performer. Hij werkte voor verschillende gezelschappen, variërend van straattheaterproducties met vuurspektakels tot televisiewerk als choreograaf voor programma’s als Dansdate en So You Think You Can Dance. Met zijn dansgezelschap Bollylicious toerde hij van Vlaanderen tot New York en tot in India. Op dit moment vervult Tom de rol van senior visual merchandiser voor Juttu.

Els Talloen is al 17 jaar directrice van de Academie voor Beeldende Kunsten. Met een achtergrond in Fotografie en Beeldende Vorming volgt ze haar passie in het aanmoedigen van vernieuwende kunst en creativiteit.