Nieuws Oost-Vlaanderen Juwelenontwerpster uit De Pinte krijgt label "Handmade in Belgium"

Juwelenontwerpster uit De Pinte krijgt label "Handmade in Belgium"

Juwelenontwerpster uit De Pinte krijgt label "Handmade in Belgium"

lieesvcAls kleindochter van kunstsmid Frans Vancauwenberghe en dochter van juwelenontwerper en goudsmid Walter Vancauwenberghe werd Lies al heel vroeg ondergedompeld in de wereld van ambacht, creatie en creativiteit.  Op 14-jarige leeftijd trok ze dan ook vastberaden naar Antwerpen om de ‘stiel’ te leren.

Om haar artistieke talenten als juwelenontwerpster verder te verfijnen studeerde ze vervolgens in Firenze, Italië. Na 20 jaar ervaring kon een eigen collectie dan ook niet uitblijven. Het startschot voor Lise Jewellery Design werd in 2013 gegeven met de collectie stijlvolle trouwringen.  In 2014 volgde de juwelenlijn. Hier worden volgends de allernieuwste trendsop regelmatige tijdstippen stukken aan toegevoegd en vernieuwd.

Sinds vorige week mag Lies Vancauwenberghe ook het label Handmade in Belgium (HIB) voeren. In mei 2013 lanceerde Unizo dit label met de bedoeling om echt authentiek ambachtelijke ondernemers te helpen om zich sterker te profileren. Dit gebeurde vanuit de vaststelling dat heel wat consumenten tegenwoordig op zoek zijn naar authentiek ambachtelijke producten, en dat er ook tal van ondernemers zijn die met veel passie op die vraag inspelen.

Maar de term “ambachtelijk” is in ons land in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Frankrijk niet officieel beschermd. Unizo kent het kwaliteitslabel dan ook enkel toe aan  ondernemers die aan stikte voorwaarden voldoen.  Via het label kan Lies Vancauwenberghe nog sterker benadrukken dat ze als geen ander de persoonlijke verhalen van haar klanten in ringen, oorbellen en andere sieraden weet te verwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.