Nieuws Oost-Vlaanderen Kapel Machelen zoekt nieuwe invulling

Kapel Machelen zoekt nieuwe invulling

Kapel Machelen zoekt nieuwe invulling

MACHELEN – Veneco is op zoek naar een nieuwe invulling voor de kapel in Machelen. Geïnteresseerde investeerders kunnen hun visie en plan van aanpak doorsturen. Veneco staat open voor alle soorten invulling.

Veneco is eigenaar van de voormalige kloosterkapel die ligt nabij de oude Leie-arm en in het hart van het cultuurdorp Machelen-aan-de-Leie. Eén van de taken van Veneco is mee en verder bouwen aan de ontwikkeling van duurzame en leefbare kernen. Ook dit project moet inzetten op kernversterking, wat moet blijken uit de visie van de toekomstige eigenaar.

Van sportzaal tot kunstatelier

De kapel is gebouwd in 1926 en was onderdeel van een klooster van de Zusters van het Heilig Hart van Maria. Na het vertrek van de laatste kloosterzusters in 2000 gebruikte de aanpalende basisschool de kapel als sportzaal. In 2012 kwam deze definitief leeg te staan. Om het gebouw nieuw leven in te blazen, sloot Veneco een gebruiksovereenkomst met drie atelierorganisaties die de kapel als tijdelijke residentieruimte inrichtten voor kunstenaars

Het gebouw bestaat uit een open kapelruimte met een balkon en 2 sacristieën. De totale netto oppervlakte is 222 m2. Zowel aan de west- als oostzijde is er een buitenruimte. Naast de kapel is er een bestaande parkeerzone die deze zomer wordt heraangelegd.

Alles is mogelijk

Wie van plan is te investeren in dit uniek project, kan het verkoopdossier downloaden op hun website (https://www.veneco.be/nl/downloads). “We vragen een visie en een plan van aanpak. Een voorstelling van de kandidaat-koper moet ons ook inzicht geven in de manier waarop de kopers er een geslaagd project van zullen maken. Alle functies zijn mogelijk: wonen, horeca, culturele invullingen, handel,…”, aldus Veneco.

De minimumprijs is vastgesteld op € 195.000. Geïnteresseerden kunnen tot 31 augustus hun projectvoorstel indienen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.