thumbnail_38806_joye_031

Kartonnage Joye uit Ronse breidt uit

RONSE - De Oost-Vlaamse producent van kartonnen kokers, Kartonnage Joye uit Ronse, breidt serieus uit. Het bedrijf kocht namelijk het onroerend goed van de achterbuur die zijn stockage-activiteiten van aardappelen stopzet in België.

Kartonnage Joye, dat sinds 2015 een groei kent van 20 a 25% per jaar, barstte op de huidige locatie uit z’n voegen. Vanwege de dalende activiteiten in de aardappelsector van het achterliggende bedrijf, besloten de Franse eigenaars enkele maanden geleden om hun onroerend goed te verkopen aan Kartonnage Joye. In stilte werd toen overeengekomen dat het bedrijf gedurende enkele maanden haar activiteiten mocht verderzetten tot alle aardappelen verkocht waren. Dat is nu dus het geval.

"Het verouderde deel van de gebouwen zal gesloopt worden om er dan een nieuwe productiehal", vertelt gedelegeerd bestuurder Maarten De Backer. "Tegen het einde van dit jaar zal vervolgens een deel van de productie enkele meters verhuizen naar het nieuwe gebouw. De bestaande 5500 m² in de Maagdenstraat wordt dus in totaal 16.000 m² via Lievensveld. Hierdoor kunnen we weer enkele jaren verder groeien zonder zorgen."

Eind 2019 komt er ook een extra machine bij, de meest full-automatische productielijn momenteel te vinden op de wereldmarkt, waardoor de ambitie van het bedrijf om de komende vier jaar de omzet van 6 naar 10 miljoen te verhogen, mogelijk moet zijn.