Foto: RR

Katoen Natie wordt aandeelhouder van kotbaas Xior

De beursgenoteerde kotbaas Xior neemt twee studentenresidenties in het Portugese Lissabon en het Poolse Krakau over. Xior financiert de overnames dankzij een intrede in het kapitaal door een dochteronderneming van Katoen Natie Group, het logistiekbedrijf van zakenman Fernand Huts. De nieuwe aandeelhouder krijgt een belang van zowat 6,5 procent, meldt Xior donderdag voorbeurs.

Xior financiert de overnames via een inbreng in natura tegen uitgifte van nieuwe aandelen. Die uitgifte gebeurt aan ongeveer 29,02 euro per aandeel, aan een totale inbrengwaarde van circa 80 miljoen euro. Het eigen vermogen wordt zo met datzelfde bedrag versterkt.

De nieuwe aandelen van beide transacties worden vervolgens integraal doorgeplaatst bij Car Logistics Brussels, een dochteronderneming van Katoen Natie. Xior omschrijft de nieuwe aandeelhouder als een “bijkomende cornerstone investeerder” die een louter financiële investeerder is, zonder actieve rol in het management of bestuur.

“Beide transacties leiden tot een aandelenbelang van ca. 6,54 procent van Car Logistics Brussels nv in Xior”, klinkt het.

De Portugese deal is vandaag/donderdag afgerond, het Poolse luik is vandaag ondertekend en Xior wil dat naar verwachting op 5 juli afronden.  De twee studentenresidenties zijn samen goed voor 670 units of 1.053 bedden.

Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf bevestigt tot slot de vooruitzichten.