Kennis delen in multidisciplinaire teams: hoe deed Grontmij het?

aaaagrontmij

Op 9 december 2014 organiseert Flanders Synergy de eerste vernieuwde ledenavond. Die vindt plaats bij Grontmij in Zelzate en staat in het teken van het thema "kennis delen en in stand houden in multidisciplinaire teams". Het is de bedoeling dat Flanders Synergy, een overkoepelende organisatie die zich tot doel heeft gesteld ondernemingen slagvaardiger te maken en meer aantrekkelijke jobs te cereëren, voortaan elke twee maanden tijdens een ledenavond  een specifieke of algemene problematiek gaat bespreken aan de hand van theorie en prakijkvoorbeelden. Dat gebeurt de eerste maanden bij diverse ondernemingen die een in specifieke domeinen een bijzonder mooi rtrack record kunnen voorleggen.

Grontmij kantelde al 6 jaar geleden haar organisatie om ze om te bouwen van een functionele naar een geïntegreerde organisatiestructuur. Hierbij werden de bestaande afdelingen volledig door elkaar gegooid zodat er multidisciplinaire teams ontstonden. Deze teams dragen een eindverantwoordelijkheid naar de klant en werken veel klantgerichter dan vroeger het geval was. Een van de grootste uitdagingen was het delen van kennis in deze teams. Grontmij opereert binnen vier businesslijnen, namelijk: Transportation & Mobility; Industry, Water & Energy; Planning & Design en Monitoring & Testing. De vier businesslijnen zijn een logisch antwoord op de langetermijnvraag naar diensten voor klimaatverandering, bevolkingsgroei en verstedelijking, de uitbreiding van de Europese Unie en grootstedelijke gebieden in de hele wereld.

Als multidisciplinair advies- en ingenieursbureau is Grontmij gespecialiseerd in duurzame totaaloplossingen en advies op maat van de klant en dat zal het bedrijf op 9 december ook aan de leden van Flandersz Synergy toelichten.