Luka en Margaux. Foto: jof Luka en Margaux. Foto: jof

Kersvers evenementenbureau Luma nodigt jonge sterrenchefs uit voor pop-up restaurant

Chirovriendinnen Margaux Ghijsels (22) en Luka De Langhe (24) vormen sinds kort samen evenementenbureau Luma Events. Op 3 oktober starten de inschrijvingen voor hun eerste evenement, pop-up restaurant Tafelgenot. Drie jonge sterrenchefs geven twee dagen het beste van zichzelf tegen democratische prijzen.

In het dagelijks leven is Margaux digital marketeer, Luka werkt als begeleidster in een open instelling voor mensen met een beperking. In bijberoep willen de jonge vrouwen zich echter inzetten om de Zultenaren opnieuw buiten te doen komen en samen te brengen. “Ons enthousiasme om dingen te organiseren is een overblijfsel uit de Chiro”, zegt Luka.

“Ik denk dat we al twee jaar tegen elkaar zeggen dat iets moeten doen samen”, zegt Margaux. “Sinds dit jaar ben ik ook gestopt met de Chiro en we blijven allebei op onze honger zitten om iets te organiseren. We willen Zulte doen leven.”

Foto: jof
Foto: jof

“Onze eerste activiteit heeft plaats op zondag 10 en maandag 11 december. De mooie privézaal van Maenhout in de Warandestraat wordt ons pop-up restaurant Tafelgenot. Baptiste Polet (23), Laurence De Smet (24) en Abel Demeestere (25) zijn allemaal afkomstig uit Zulte en werken in een sterrenzaak. Samen hebben ze een driegangenmenu en vier amuses in elkaar gebokst. Er is een menu met aangepaste wijnen voor 105 euro en een versie met aangepaste sapjes voor 95 euro. Op zondag is er een middag- en een avondshift, op maandag is er enkel de middagervaring. Er is telkens ook een speciale verrassingsact voorzien. We hebben plaats voor 60 couverts per shift dus in totaal hopen we op 180 mensen over het weekend.”

Wijnproeverij

“We kunnen ook al meegeven dat we op vrijdag 9 december in dezelfde zaal een wijnproeverij organiseren. Daarvoor werken we samen met Olivier Allaert van Allvino. Verdere info hierover zullen we pas later verspreiden. In de toekomst plannen we nog meer evenementen over heel Zulte. Dit zullen lang niet altijd culinaire activiteiten zijn. We willen graag een breed publiek aanspreken, jong, oud, sportief, cultureel, …”