02-voka-obd-nationaal-arcelormittal (1)

Kijk op zondag 3 oktober binnen bij Oost-Vlaamse bedrijven tijdens Voka Open Bedrijvendag

Wil je weten hoe de melk van bij de boer tot in jouw koelkast komt? Benieuwd naar je eigen kleurenblindheid? Wil je je tegoed doen aan Gentse lekkernijen? Of ben je gewoon op zoek naar de job van je leven in de regio Oost-Vlaanderen? Noteer dan alvast met stip zondag 3 oktober 2021 in je agenda, want dan is het naar goede gewoonte Voka Open Bedrijvendag! 

Voor hun 31ste editie pakt Voka - na een volledig digitale editie tijdens coronajaar 2020 - uit met een hybride aanbod. Met het thema 'Samen Ondernemen, Samen Groeien' als rode draad kunnen kijklustigen zowel online als fysiek een blik achter de schermen werpen bij een uitgelezen selectie boeiende bedrijven. Voka Open Bedrijvendag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen, en viert het ondernemerschap het hele jaar door via Voka Open Bedrijvendag Virtueel: een online platform met virtuele rondleidingen.

#geenwachtrijvoormij

Omdat de gezondheid en veiligheid van ondernemers, medewerkers en bezoekers topprioriteit is, zal er gewerkt worden met een digitale reservatietool. Bezoekers kunnen op voorhand hun uitstap plannen en een specifiek tijdsslot reserveren voor hun bezoek. Zo wordt er voldoende afstand tussen de bezoekers gegarandeerd en is er van gezondheidsrisico’s geen sprake. Een bijkomend voordeel is dat de wachtrijen zo ook ineens verleden tijd zijn. Er wordt hiervoor een administratieve kost gevraagd van €2 per persoon per bezoek, behalve voor personen jonger dan 18 jaar.

Uitgelicht in Oost-Vlaanderen

Wil je weten hoe de melk van bij de boer tot in jouw koelkast komt, van gras tot glas? Rep je dan naar FrieslandCampina in Aalter! In het 150-jarig jubileum van één van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld, krijgen bezoekers een unieke blik achter de schermen van de Oost-Vlaamse productielocatie, gespecialiseerd in de productie van lang houdbare melk en zuiveldranken, room, desserten en kaas.

De industrieel ingenieurs van morgen studeren vandaag aan de KU Leuven Technologiecampus in Gent. Het lijstje aan activiteiten is indrukwekkend: je eigen kleurenblindheid testen, een escape game in een trailer spelen, 3D-printers in actie zien, ontdekken hoe een universeel laadsysteem voor elektrische fietsen werkt of een testrit maken op een elektrische bakfiets op zonne-energie: het kan allemaal.

Binnenkijken bij de e-commercegroep die foto-ideeën zoals fotoboeken en kalenders aan huis levert bij consumenten in 12 Europese landen? Dat doe je bij smartphoto in Wetteren. Oorspronkelijk gericht op de ontwikkeling van analoge filmrolletjes, maakte het in 55 jaar een enorme evolutie door. In de 'Gift Factory' waar cadeaus worden geproduceerd, doe je gegarandeerd inspiratie op!

Ook een baksteen in de maag? Bezoek dan het familiebedrijf Vande Moortelsinds 1864 actief in Oudenaarde. Steenbakkerij Vande Moortel is fabrikant in het topsegment van gevelstenen, Belgisch marktleider in kleiklinkers en fabrikant van steenstrips in unieke kleuren en formaten - goed voor een productie van 95.000.000 stenen per jaar bestemd voor binnen- en buitenland.

Bij Arcelor Mittal in Gent zit je gebeiteld als je een blik achter de schermen wil van de ArcelorMittal-groep, het grootste staalbedrijf ter wereld met toepassingen in de automobielsector en een waaier aan industriële sectoren. Bereid je voor op 3D-simulatoren om tot kraandrijver opgeleid te worden, drones om de volumes van de grondstoffenbeddingen op te meten – én een boswandeling.

Stokerij Rubbens in Wichelen combineert al ruim twee eeuwen smaak en historiek, ambacht én innovatie. Laat je onderdompelen in de wereld van brouwen, stoken en proeven in een prachtige setting: aan de oevers van de Schelde. Deze Oost-Vlaamse brouwerij is the place to be voor levensgenieters pur sang!

Van neuzekes tot echte babelutten en Gentse sneeuwballen: menig zoetebek begint spontaan te watertanden bij het assortiment van Confiserie Larmuseau in Gent. Altijd al willen weten hoe die lekkernijen ambachtelijk worden gecreëerd? Dit is je kans. Proef zeker ook het vermaarde ijs van Talamini Gelato!

Een sporadisch bezoek aan een infraroodcabine kan je ontspannen maar ook ondersteunen bij kwaaltjes. Vraag dat maar aan Biozendo in Ronse. Sinds 2003 is het bedrijf gespecialiseerd in de cabines – en ondertussen genieten meer dan 2.000 klanten van de heilzame werking van zo’n cabine in hun woning.

Gegroeid vanuit een eenmanszaak, brengt De Verffabriek in Hamme kleur in mensen hun leven met de productie van verven en vernissen voor industrie, professionele schilders en particulieren. En dat al 60 jaar: tijd om de deuren feestelijk te openen voor het grote publiek!

Heb je een tankkaart op zak of maak je gebruik van een laadpaal? Dan bestaat de kans dat dat een product is van Belgian Fuel Card in Ronse. Dat bedrijf maakt deel uit van Radius Payment Solutions, een van de Europese onafhankelijke leiders op het gebied van tankkaartbeheer, telematica, telecom en laadpalen voor kmo’s.

Praktisch

Alle praktische informatie vind je terug op www.openbedrijvendag.be.