Foto: Stad Gent Foto: Stad Gent

Klassieke pizzeria moet na 34 jaar op zoek naar nieuwe zaakvoerder: “Ja, hier verkopen ze ook pizza met ananas”

Giuseppe Di Bisceglie, chef en eigenaar van Pinocchio in de Vlaanderenstraat, is na 34 jaar klaar om afscheid te nemen van zijn restaurant. De Italiaan gaat met pensioen en is daarom op zoek naar een overnemer voor zijn klassieke pizzeria.

“Giuseppe is hier toegekomen toen hij zestien jaar oud was”, vertelt Philip Wellens van DW Immo over Giuseppe Di Bisceglie, de chef en eigenaar van Pinocchio, een Italiaanse restaurant in Gent dat sinds 1989 bestaat. “Hij heeft op verschillende plekken gewerkt en is na tien jaar zijn eigen restaurant begonnen.”

Tot op vandaag, 34 jaar later, staan op de kaart klassieke gerechten waarmee Di Bisceglie is opgegroeid: pizza margherita, spaghetti carbonara, lasagne, escalope Milanese. Opvallend: er staat ook een pizza tropicale met ananas op. Veel Italianen zouden zich omdraaien in hun graf mochten ze dat zien, maar de chef heeft zich aan de Belgen aangepast.

Of toch nog een paar maanden, want de 61-jarige Italiaan wil met pensioen. “Hij is op zoek naar een overnemer voor het restaurant”, zegt Wellens. “Hij blijft eigenaar van het gebouw, de handelsruimte kan worden gehuurd voor 2.450 euro per maand. De overnemer kan het bestaande restaurant voortzetten of een nieuw restaurant beginnen.”

Lees ook

Meest gelezen in Oost-Vlaanderen

 • BV
  29/09/2023
  M & H Company
  Dendermonde
 • BV
  29/09/2023
  A-celik
  Zelzate
 • BV
  29/09/2023
  G-detailing
  Merelbeke

Meer over Horeca