Nieuws Oost-Vlaanderen Kledingzaken in Ninove en Maldegem failliet

Kledingzaken in Ninove en Maldegem failliet

Kledingzaken in Ninove en Maldegem failliet

 

mexx Terwijl alle aandacht naar het referendum in Griekenland ging en naar de mogelijke gevolgen van de uitslag daarvan, bleek ook vorige week opnieuw dat onze bedrijven het knap lastig blijven hebben.

De afgelopen week moesten opnieuw 39 Oost-Vlaamse bedrijven de boeken neerleggen. Daarbij twee modewinkels, respectievelijk uit Ninove en Maldegem. Het is al eerder gezegd dat binnen de retail de modebranche het bijzonder moeilijk blijft hebben. Ook nu keken veel modewinkels vol verwachting uit naar de soldenperiode die nog tot 31 juli loopt. De eerste dag ging het echter al mis.

Door de erg hoge temperaturen deden de modedetailhandelaars het niet zo goed tijdens deze eerste soldendag. Hun omzet daalde volgens het neutraal syndicaat voor zelfstandigen (NSZ) gemiddeld met 6 procent ten opzichte van de eerste soldendag vorig jaar, die toen op een dinsdag viel. Normaal is een dinsdag een minder goede startdag voor de koopjes dan een woensdag, maar dit jaar speelde het te warme weer de handelaars parten waardoor er niet alleen minder kopers waren maar ze bovendien minder lang in de winkelstraten bleven.

Het structureel veranderde modelandschap maakt de zaken er voor de modehandels in ieder geval niet gemakkelijker op.

Het volledige overzicht van de faillissementen vindt u op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.