de 8 finalistenteams

Know & Predict IT, Tekst.ai en Gutsy halen hoofdprijs UGents start-up programma binnen

GENT - In een wervelende live pitch- en awardshow gehost door Tom Van de Weghe werden onderzoeksteam Know & Predict IT en studententeams Tekst.ai en Gutsy door een professionele jury verkozen tot winnaars. Hiermee was Expedition DO!, het start-up programma van UGent, alweer aan zijn 3e editie toe.

Op 28 oktober verzamelde de Gentse ondernemende community zich in MeetDistrict om er de 8 finalistenteams van Expedition DO! 2021 aan het werk te zien. Een jury waaronder o.a. Lorenz Bogaert en Laurence Jacobs verkoos 3 jurywinnaars:

Met Know & Predict IT ontwikkelde onderzoeker Steven Mertens een oplossing die werknemers en specialisten helpt te navigeren doorheen de software die ze dagdagelijks gebruiken. Op die manier wordt passieve software omgebogen in actieve software die het werkleven makkelijker maakt en ruimte creƫert voor andere taken. De eerste toepassingen liggen in de gezondheidssector.

Studenten Wouter Janssen en Tiebe Parmentier willen met Tekst.ai door middel van Natural Language Processing bedrijven en overheden helpen om minder tijd te verliezen aan hun mailboxen.

Gutsy, ten slotte, verenigt studenten Achilles Hannecart en Jack Lathouwers. Samen willen zij een duurzame revolutie starten van insect-based dierenvoeding.

Voor het harde werk aan hun start-upidee worden de winnende teams binnenkort beloond met een inspirerend bezoek aan Slush in Helsinki waar ze hun ondernemend netwerk verder kunnen uitbouwen. Daarnaast ontvingen ze bijkomende prijzen van UGent TechTransfer en de Gentse coworkinghub Kohezie.

Publieksprijs

Ook het publiek mocht zijn zegje doen en verkoos Hay Health met (alumni-)studenten Niels Vermeire en Caydie Van Brabant tot publiekslieveling. Daar hangt voor de jonge ondernemers een Voka Bryo-traject aan vast.

Expedition DO! ondersteunt ondernemende UGent-studenten en -onderzoekers om in 7 maanden tijd van idee naar business te gaan. Expedition DO! 2021 werd ondersteund door Upkot, Liantis, Birdhouse & Belfius. De volgende editie start in maart, inschrijvingen openen op 1 februari.