Nieuws Oost-Vlaanderen Koen Willems maakt zich op voor de Warmste Week

Koen Willems maakt zich op voor de Warmste Week

Koen Willems maakt zich op voor de Warmste Week

KNESSELARE – De Oost-Vlaamse ondernemer Koen Willems, die zijn bedrijf heeft in Moeskroen, maakt zich op voor een opmerkelijk rondje ‘Warmste Week’. Hij zet eigenmachtig zijn schouders onder een uniek project voor mensen met een fysieke beperking. Deze mensen kunnen mits hulp van speciaal daartoe opgeleide en afgerichte honden hun leven een grote meerwaarde geven. Tijdens de Warmste Week, begin december, zal hij de opbrengt van een reeks fundraising acties integraal wegschenken.  

Een hond opleiden tot ‘dienaar” en ‘begeleider’ van mensen met een fysieke beperking vergt niet alleen tijd (gemakkelijk twee jaar) maar vereist ook geld. Koen Willems schat de kostprijs van een opleiding binnen een gastgezin op zo’n 12.000 euro. “Koken kost geld maar het eindresultaat is prachtig”, zegt de van origine Oost-Vlaamse ondernemer die zelf ook een zwak heeft voor viervoeters. Hij is ook, zoals zo veel ondernemers, een man met een kolossaal groot hart. Voor het derde jaar op rij wil hij zich inzetten voor een goed doel.

Dit maal wil hij zoveel mogelijk fondsen verzamelen om zoveel mogelijk honden (in casu Golden Retrievers) te kunnen opleiden. Die opleiding wordt gecoördineerd door de vzw Donate-a-Dog. Willems volgt een tweesporenbebeleid om Donate-a-Dog te kunnen helpen. In het vlakbij zijn bedrijf gelegen Aalbeke organiseert hij drie events (om te beginnen komend weekend al) die geld in de lade moeten brengen. Anderzijds probeert hij bevriende ondernemers te bewegen om ook met sponsorgeld voor de dag te komen. Onder meer het familiebedrijf Veran Classic -bekend van zijn fraaie tuinconstructies – sprong als hoofdsponsor mee op de kar. “Omdat dit project ons danig aansprak”, aldus CEO Thomas Ostyn. “Koen Willems is ook een man met een hart van goud.”

Koen runt een eenmanszaak (WILKO Services) die garagepoorten in alle soorten installeert bij hoofdzakelijk de bedrijfswereld.

info: www.warm-aalbeke.be (website komt eind deze week in gebruik)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.