Nieuws Oost-Vlaanderen Kostuumverkoper ging nog geen jaar geleden failliet en verhuist nu naar Sint-Martens-Latem

Kostuumverkoper ging nog geen jaar geleden failliet en verhuist nu naar Sint-Martens-Latem

Kristof opent dit najaar een nieuw pand in Sint-Martens-Latem. Foto IF

Kostuumverkoper ging nog geen jaar geleden failliet en verhuist nu naar Sint-Martens-Latem

SINT-MARTENS-LATEM – Vorige zomer werd de gerenommeerde zaak Maison D’Longueville, met uitvalsbasis in Villa Groenhove, failliet verklaard. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en gewezen zaakvoerder Kristof D’Hondt (40) blijft een geboren zakenman én creatieveling. Dus doet hij, nog geen jaar na het faillissement, opnieuw waar hij goed in is: kostuums verkopen. Ditmaal in Sint-Martens-Latem.

Eind dit najaar opent de nieuwe winkel, ondertussen is het nieuwe merk van D’Hondt, dat de naam Porta Qui kreeg, al gelanceerd. “Ik verkoop al via huis-aan-huisbezoeken. Ik ben blij dat ik me opnieuw kan focussen op mijn passie”, zegt D’Hondt die daarmee meteen ook toegeeft dat hij weet waar het onder meer fout is gegaan in zijn vorig bedrijf.

“Ik heb geleerd dat het beter is je te focussen op één project dan op drie à vier projecten. Maatwerk blijft mijn passie, daarom ga ik ook enkel dat verkopen.”

Altijd aanwezig

Nog een les die hij geleerd heeft, is dat het belangrijk is dat je als ondernemer zelf aanwezig bent in je zaak. “Mensen namen het me kwalijk dat ik niet aanwezig was in onze tweede winkel in Knokke. Daarom heb ik beslist om boven de nieuwe winkel te gaan wonen. Zo zal ik hier altijd zijn als er klanten langskomen.”

Dat betekent wel dat D’Hondt Waregem verlaat. “Het is met spijt in het hart, ik zal de stad en de mensen missen. Gelukkig heb ik nog veel Waregemse klanten en gaat mijn dochter hier naar school, ik zal dus zeker af en toe nog eens passeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.