Nieuws Oost-Vlaanderen Kringwinkel zoekt personeel voor textielsorteercentrum

Kringwinkel zoekt personeel voor textielsorteercentrum

Kringwinkel zoekt personeel voor textielsorteercentrum

AALST – In twee jaar tijd heeft Kringwinkel de inzameling van textiel weten te verdubbelen naar 50 ton per maand. Het bedrijf opende een nieuw textielsorteercentrum in Erembodegem. “We zoeken heel wat krachten om ons te versterken”, zegt woordvoerster Ilse Top.

De voorbije jaren is de hoeveelheid ingezameld textiel verdubbeld naar 50 ton per maand. Dat is onder meer te danken aan de goede samenwerking met de steden en gemeenten waardoor er nu 140 textielcontainers in het werkingsgebied staan. “Steeds meer mensen hebben aandacht voor hergebruik, shoppen duurzaam en lokaal. Dit merken we niet enkel in onze winkels in Aalst, Lede en Sint-Lievens-Houtem, maar ook in onze outletwinkel De Kilomeet in Aalst”, vertelt Ilse Top. “Met Ilva als partner konden we gelukkig een groter magazijn huren. Ten slotte installeerden we ook een industriële sorteermachine.”

In het gloednieuwe sorteercentrum van Kringwinkel Teleshop aan de Industrielaan in Erembodegem werken veel mensen die via VDAB of OCMW sociaal tewerkgesteld zijn. “Tachtig procent van onze 130 werknemers”, vertelt woordvoerster Ilse Top. “En we gaan binnenkort nog heel wat aanwervingen doen, want we kunnen de vraag niet bijhouden.”

Beperkte subsidie

Toch zijn aanwervingen niet vanzelfsprekend voor de vzw: in 2015 gingen er nog 54 jobs verloren nadat de statuten op Vlaams niveau werden veranderd en een groot deel van de subsidies wegviel. “Die plaatsen werden ingevuld door samen te werken met het OCMW”, aldus Top. “Dat maakt dat we met een heel groot aantal statuten zitten. We hebben ook mensen vast aangeworven waarvoor we een zeer beperkte subsidie krijgen, wat een grote financiële kost is. We hopen dat we in januari aan aantal nieuwe gesubsidieerde plaatsen toegewezen krijgen. Maar zo lang kunnen we hoe dan ook niet wachten met aanwerven, want anders krijgen we al het werk niet gedaan.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.