Nieuws Oost-Vlaanderen Krinkels maakt jongeren warm voor groenonderhoud

Krinkels maakt jongeren warm voor groenonderhoud

Krinkels maakt jongeren warm voor groenonderhoud

ERPE-MERE – Om jongeren warm te maken voor een job in groenonderhoud trekt landschapsaannemer Krinkels dezer dagen naar de Vlaamse land- en tuinbouwscholen. Gisterenmiddag trakteerde het bedrijf de leerlingen van de Tuinbouwschool Melle op een ijsje. “Onze medewerkers van morgen zitten nu op de schoolbanken. We hopen uiteraard dat ze straks voor een stage of een job bij Krinkels kiezen”, glimlacht algemeen directeur Peter Loyens.

Krinkels, al 50 jaar één van de belangrijkste Belgische ondernemingen op het vlak van aanleg en onderhoud van groene ruimtes, heeft de handen vol. Peter Loyens: “We zijn in volle expansie. We zoeken zowel op korte als lange termijn diverse profielen om ons team te versterken. We zijn ervan overtuigd dat werken in onze sector een boeiende job is. Want je inspanningen leveren meteen een zichtbaar resultaat op, dat ook door de burgers wordt geapprecieerd.”

Stageplaatsen, vakantiejobs en vacatures

“Het is onze missie om de steden en gemeenten groener en meer leefbaar te maken. We zoeken dus nog heel wat extra krachten om daaraan bij te dragen. Krinkels biedt jaarlijks stageplaatsen en vakantiejobs aan voor scholieren en werkt nauw samen met heel wat onderwijsinstellingen. We vonden dit het juiste moment om met een ijsje voor verfrissing te zorgen. Hopelijk kiezen deze jongeren dan later voor het groenonderhoud”, aldus Peter Loyens.

Op de website www.krinkels.be staan vandaag meer dan 20 openstaande vacatures. “Hoveniers, snoeiers, boomverzorgers, maar ook bouwvakkers… We kunnen ze allemaal gebruiken. Je krijgt bij ons de kans om je talent te tonen in een team dat open staat voor nieuwe ideeën. Werk is er alvast genoeg”, aldus Peter Loyens.

Krinkels Academy

Krinkels wil actief samenwerken met onderwijsinstellingen om het onderwijs beter te laten aansluiten op de noden van de bedrijven en om zo de studiekeuze van jongeren te faciliteren. “Door de oprichting van de Krinkels Academy hebben we een samenwerkingsplatform met onderwijsinstellingen in het hele land. Ons doel is om daarmee ook de leerkrachten te bereiken en hen te helpen door bedrijfs- en werfbezoeken te organiseren of gastcolleges te geven, bijvoorbeeld”, besluit de algemeen directeur.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.