Nieuws Oost-Vlaanderen Laatste kans voor Oude Vismijn

Laatste kans voor Oude Vismijn

Laatste kans voor Oude Vismijn

GENT – Tegen 2019 willen de Gentse ondernemers Stefaan Vallaeys en Johan Goossens de Oude Vismijn doen herleven. Een toplocatie die tot nog toe nooit lang standhield. “Misschien gooien we het woord ‘vismijn’ wel overboord omdat het gebouw een nieuw leven verdient.”

De Oude Vismijn kwam bij de opening in 2010 nooit helemaal van de grond. Ook niet na de overname in 2013. Een renovatie van 10 miljoen euro, uitgevoerd tussen 2008 en 2010, woog te zwaar op de huidige horeca exploitatie van het pand. IT-ondernemer Jos Sluys heeft nu via zijn holding Saffelberg 3,1 miljoen euro op tafel gelegd om de erfpacht op het historisch pand over te kopen. Het vastgoed zelf blijft eigendom van de stad Gent.

Ondernemers Stefaan Vallaeys en Johan Goossens, wagen nu hun poging om een stabiele horecazaak uit te baten in de Gentse toplocatie. Vermoedelijk de laatste kans voor het gebouw. “Het zal meteen raak moeten zijn”, zegt Frederik Vanderhaegen die het project zal leiden in Het Nieuwsblad.

De nieuwe uitbaters zijn dan ook geen kleine jongens. Stefaan Vallaeys is de grote man van financieel beheerder ­Wilink, Johan Goossens leidt de XL-group Vlaanderen. Beiden hebben een link met horeca: Goossens is eigenaar van Silvertie, een bedrijf waar je horecapersoneel kunt huren, en samen hebben ze 3Square, gespecialiseerd in evenementen en seminaries, met eigen gelijknamige restaurants in onder meer Zwijnaarde en de club Justin Henin in Waals-Brabant.

Géén brasserie

“We kregen van klanten vaak de vraag of we niets hadden in het stadscentrum”, zegt Vanderhaegen. “Tegelijk werden we geconfronteerd met dat prachtige, leegstaande gebouw. We nemen nu onze tijd om met een origineel concept uit te pakken. Voor de start mikken we voorlopig op de jaarwisseling.”

3Square wil geen brasserie beginnen zoals hun voorgangers, maar twee vernieuwende concepten uitwerken. “Het is een zeer groot pand, te groot voor één zaak. Als de brasserie niet volzet was, had je al snel een ongezellig gevoel. Daarom willen wij er twee horecaconcepten in beginnen waar iedereen welkom is. De komende maanden zullen meer duidelijkheid brengen. Het zal alleszins trendy, hip en nieuw voor Gent zijn.”

De twee ambitieuze mannen hebben één van de mooiste panden van Gent in handen, maar beseffen dat het doorheen de jaren een slecht imago heeft opgebouwd. “Daarom overwegen we zelfs om het woord ‘vismijn’ overboord te gooien”, zeggen ze.

Shuttlebootjes en elektrische wagens

Daarnaast is er nog een ander probleem: de bereikbaarheid. Iedereen kent het prachtige terras langs het water. Maar wie weet waar de voordeur is? “Dat klopt. Ook daarvoor zoeken we oplossingen. We denken aan shuttlebootjes. Stefaan Vallaeys is met zijn bedrijf MIG-Motors ook actief in de automobielsector. Waarom zouden we klanten niet thuis oppikken met elektrische wagens?”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.