Groepstentoonstelling_Februari_Nele_Bogaerts-7

Latemse Gallery Ysebaert pakt uit met nationaal en internationaal talent 

SINT-MARTENS-LATEM - Gallery Ysebaert in Sint-Martens-Latem opent in het weekend van 27 en 28 februari de deuren voor nationaal en internationaal talent met nieuwe kunstwerken van Eudald de Juana, Alain Winance, Stephan Siebers en André Navez.

Gallery Ysebaert focust op hedendaagse schilderijen en beeldhouwwerken en biedt een gevarieerd aanbod van verschillende genres. Zowel de meer klassieke kunstenaars als verfrissend creatief en innovatief talent vinden er hun plek. Met de dynamische en ondernemende galeriehoudster Annelies Ysebaert aan het roer, bruist de plek van creativiteit en verborgen talent. Dit weekend opent de galerij opnieuw haar deuren met heel wat nieuwe kunstwerken.

 

Eduald De Juana

Eudald de Juana (°1988) is een Catalaanse kunstenaar. De veelzijdige beeldhouwer is afkomstig uit Navata, een klein stadje in de streek Empordá nabij Girona en groeide op in een artistieke familie. Over de jaren heen ontwikkelde hij zijn passie in het creëren van menselijke vormen in een naturalistische stijl. Zijn figuren zijn intiem, krachtig en expressief. Hij won al diverse prijzen en zijn werken werden internationaal tentoongesteld in Spanje, Duitsland, Italië, Engeland, Oostenrijk, Nederland, Griekenland en België. In april komt de kunstenaar naar België en is hij beschikbaar voor interviews.

Alain Winance

Deze Doornikse schilder weerspiegelt diepe, intieme emoties in zijn natuurlijke kunst. Zijn naakte landschappen symboliseren een eeuwige zoektocht van het dagelijks leven en de toekomst. Sinds jaar en dag verkent deze Doornikse schilder de rivieren, kanalen en de zee aan de Opaalkust. Hij kijkt tot hij het grote landschap opslokt.

Stephan Siebers

Stephan Siebers is een hedendaagse kunstenaar uit Keulen die zich in zijn werken toelegt op een speling met de wetten van de zwaartekracht. Door het nauwkeurig balanceren van volume en massa slaagt hij erin om mogelijke illusies te creëren voor de toeschouwer. Typerend aan zijn sculpturen zijn geometrische vormen, zoals kubussen, balken en bollen, vervaardigd uit materialen zoals hout en metaal.

André Navez

Het oeuvre van Navez is l’art pauvre in al zijn volledige puurheid. Harmonie, sereniteit en gevoeligheid zijn sleutelwoorden in het werk van André Navez. De minimalistische soberheid in de opbouw van zijn werken getuigt van zijn uitzonderlijke compositorische beheersing van de compositie.

Praktisch

Openingsweekend op zaterdag 27 en zondag 28 februari, van 13u tot 18u. Daarna steeds open van woensdag tot en met zondag van 13u tot 18u. De expositie loopt tot eind april.