Nieuws Oost-Vlaanderen Latemse ondernemers starten webshop voor zwembadproducten en accessoires

Latemse ondernemers starten webshop voor zwembadproducten en accessoires

Latemse ondernemers starten webshop voor zwembadproducten en accessoires

SINT-MARTENS-LATEM – Sam De Decker van IT-consultancy bedrijf Blue Frontend zag aan het begin van de eerste lockdown zijn inkomsten fors slinken. De ondernemer in hem bleef niet bij de pakken zitten en hij besloot een samenwerking aan te gaan zwembadenbedrijf Poolservice. Samen creëerden ze de webshop zwembad.shop. Een schot in de roos zo blijkt want op slechts enkele maanden tijd noteerden ze bijna 2000 bestellingen en een omzet van maar liefst 177.000 euro.

 

“Toen de eerste lockdown zich aankondigde kreeg ik een kleine paniekaanval”, bekent Sam De Decker, zaakvoerder van Blue Frontend. “Wat gaat er gebeuren? Hoe lang gaat dit duren? Gaan we het overleven? Net als bij veel ondernemers zat de schrik er toch wel in bij mij. De IT-sector kreeg enkele rake klappen en ik heb met pijn in het hart enkele mensen moeten laten gaan.”

Zwembad.shop

“Aangezien ik toch verplicht thuis zat en stilzitten niets voor mij is, ben ik op zoek gegaan naar nieuwe opportuniteiten. Ik zat al langer met het idee om iets met een webshop te doen en uiteindelijk kwam ik uit bij goede kennissen van mij in de zwembadensector.”

Ook Ann De Meyer en Jan Busschop van Poolservice waren enthousiast over een partnership. “Onze winkel langs de Kortrijksesteenweg moest dicht en alles lag stil”, aldus Ann. “Voor Sam was een webshop maken peanuts vanwege zijn IT-achtergrond en wij hadden een grote stock, 25 jaar ervaring en productkennis en de wil om te verkopen. Zo zag zwembad.shop op 15 maart het licht.”

 

© themakeupfoundry.com

Gigantisch succes

De webshop schoot de voorbije maanden helemaal uit zijn voegen. “Door corona waren mensen verplicht om online te kopen. Op onze gespecialiseerde webshop konden ze terecht voor expertise en advies. We willen het uitstekende serviceniveau waarvoor veel Nederlandse webshops bekend staan evenaren. Dit doen we onder andere door een chatfunctie ter beschikking te stellen waar mensen tot 12 uur ’s avonds terecht kunnen met hun vragen.”

Inmiddels werden er 1909 bestellingen geplaatst op Zwembad.shop. Goed voor een omzet van 177.000 euro. Sam: “Ik had niet gedacht dat het zo snel zou groeien, maar ik denk dat het een inspiratie kan zijn voor andere ondernemers. Als je niet bij de pakken blijft zitten, maar creatief aan de slag gaat en de juiste mix van ondernemerschap en skills vindt, kunnen er ook positieve dingen uit deze hele crisis ontstaan.”

Ook sauna’s en hottubs

Tot nu toe werden vooral onderhoudsproducten en accessoires voor zwembaden verkocht via de webshop. Naar de winter toe breidt het aanbod uit met toebehoren voor sauna’s en hottubs. “Volgend jaar willen we ook zwembaden zelf verkopen. Dat was nu niet mogelijk omdat er simpelweg onvoldoende stock te verkrijgen was door COVID-19”, zegt Sam. Hij ziet de samenwerking alvast als een lange termijn project. “We willen uiteindelijk dé webshop in België worden wat betreft onderhoud en toebehoren voor zwembaden en wellness.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio