Nieuws Oost-Vlaanderen Laura Verhulst (Madam Bakster) is student-ondernemer 2016

Laura Verhulst (Madam Bakster) is student-ondernemer 2016

Laura Verhulst (Madam Bakster) is student-ondernemer 2016

00000000000000000000000000000lauraverhulstStudente Laura Verhulst is met haar onderneming Madam Bakster verkozen tot Gentse Student-Ondernemer 2016. De finale vond plaats op 25 april, tijdens het slotevent van Student Ghentrepreneur in de Vooruit. Voor het derde jaar op rij wint een UGent-student de prijs.

Laura, studente taal- en letterkunde aan de UGent, maakt desserts waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. Al haar desserts zijn vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Laura wil aantonen dat je kan genieten van eten en toch een gezonde levensstijl kan nastreven. Haar persoonlijke verhaal en haar passie voor ondernemerschap hebben de jury en het grote publiek overtuigd om op haar te stemmen. Naast haar titel ontvangt ze ook een geldprijs van 500 euro.

Voor het derde jaar op rij is de Gentse student-ondernemer van het jaar een student van de Universiteit Gent. Vorig jaar werd Maxim Sergeant (bakkersonline.be) als winnaar uitgeroepen; twee jaar geleden sleepte Sarah Parent met de ZIKINI de onderscheiding in de wacht.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stad Gent, alle hogeronderwijsinstellingen in Gent en Student Ghentrepreneur. Student Ghentrepreneur is een unieke samenwerking tussen ACCIO (Arteveldehogeschool), Durf ondernemen (UGent), Centrum voor Ondernemen (HoGent), iMinds, UNIZO en Stad Gent. Samen werken zij aan de uitbouw van een Gents ecosysteem waarbinnen studenten over de grenzen van de onderwijsinstellingen heen en in alle vertrouwen hun dromen kunnen waarmaken.

Gent stimuleert ondernemerschap, aldus schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq: “Gent heeft als grootse onderwijsstad in Vlaanderen met 72.000 studenten een enorm potentieel aan ondernemers. In het kader van haar stimulerend ondernemersbeleid wil de stad ook studenten aanwakkeren om te ondernemen. Zij zijn immers de ondernemers en werkgevers van morgen.”

Info

Steve Stevens
Steve.Stevens@UGent.be

0486 41 30 46

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.