Nieuws Oost-Vlaanderen LCL deelnemer aan Europese Code voor energie-efficiëntie in datacenters

LCL deelnemer aan Europese Code voor energie-efficiëntie in datacenters

LCL deelnemer aan Europese Code voor energie-efficiëntie in datacenters

AALST – De drie datacenters van LCL , waarvan één in Aalst, nemen deel aan het ‘European Code of Conduct for Energy Efficiency in Data Centres’ programma. Het doel is om het energieverbruik van datacenters in Europa te verminderen en zo de CO2-uitstoot te verlagen. Naast deelnemer, is LCL als eerste datacenterbedrijf in België ook ‘endorser’ en geeft het advies aan klanten hoe ze de installaties beter kunnen gebruiken om energie te besparen.

De ICT-sector is verantwoordelijk voor tot 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Er wordt bovendien geschat dat datacenters de snelst groeiende ecologische voetafdruk uit de hele ICT-sector hebben. De ‘European Code of Conduct’ voor datacenters werd ontworpen om dat toenemende energieverbruik van datacenters te beperken en om de impact op het milieu, economie en energiezekerheid te verminderen.

Actieplan

LCL is goedgekeurd als deelnemer aan het programma. Zo belooft het datacenterbedrijf zich de standaarden van de gedragscode eigen te maken, in een voortdurend verbeteringsproces. Voor het applicatieproces heeft LCL een energie-nulmeting en audit uitgevoerd om de besparingsmogelijkheden te identificeren. Daarnaast heeft LCL een actieplan voorgelegd. De volgende stap is om het actieplan te implementeren en het energieverbruik regelmatig te controleren.

Energie-efficiënte koeling

“Het doel is om nog bewuster om te springen met het verbruik van onze datacenters en de impact ervan op het milieu”, zegt managing director Laurens van Reijen. “We hebben nu een beter zicht op ons energieverbruik en denken proactief na over toekomstige acties om het in de hand te houden. Het eerste domein waar we op focussen, is het energie-efficiënter maken van de koeling. Daar zijn nu al resultaten van onze inspanningen te merken.”

Eerste Code of Conduct ‘Endorser’ in België

Daarnaast is LCL als eerste datacenterbedrijf in België ook ‘endorser’: promotor en adviseur van de gedragscode bij haar klanten. De organisatie stelt best practice-richtlijnen voor energiebeheer ter beschikking. “Er zullen steeds meer regels komen voor IT-bedrijven”, zegt van Reijen. “Wij adviseren onze klanten graag over de best practices die ze kunnen implementeren om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verlagen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.