Nieuws Oost-Vlaanderen LCL trekt de stekker uit

LCL trekt de stekker uit

LCL trekt de stekker uit

lcldatacenterDe noodkreten van afgelopen winter over een mogelijke blackout waren tijdens de afgelopen vakantieweken ver van ons bed. Toch kan het bijna niet anders of we krijgen binnen enkele weken weer heel wat ongerustheid rond de vraag of ook komende winter de elektriciteit niet zal uitvallen.

Dat “afschakelplan” dan opnieuw een woord zal zijn dat vaak gebruikt zal worden, bewees de blackout bij Belgocontrol van enkele weken voor de vakantie.

Wat gebeurt er als de stroom effectief uitvalt? Niet alleen met de taak waar u op dat ogenblik met uw laptop mee bezig bent, maar ook met de gigantische hoeveelheden data die opgeslagen zijn in datacentra.

“De enige manier om goed voorbereid te zijn op een power blackout, is om echt te testen of de alternatieven daarvoor echt werken”, zegt Laurens van Reijen, CEO van LCL, dat datacentra heeft in Antwerpen, Diegem en Aalst. LCL trekt daarom elk jaar in al haar datacentra eens de stekker uit en wil dat ook dit jaar doen. Op 19 augustus gebeurt dat in het datacentrum in Aalst, in aanwezigheid van de pers, zodat die kan berichten over wat er precies gebeurt als een dergelijk scenario zich voordoet.”

LCL kan bogen op een jarenlange expertise in het beheren van datacenters en beschikt over een team van technische experts die instaan voor het onderhoud, de uitbating en de verdere uitbreiding. “Het runnen van een datacenter wordt steeds complexer. Wij hebben deze knowhow in huis en willen onze positie als vertouwenspartner voor data center outsourcing op de markt versterken door onze bestaande én toekomstige klanten steeds de meest geavanceerde oplossingen aan te bieden” zegt Laurens van Reijen. “Met de simulatie van een blackout willen wij onze betrouwbaarheid nadrukkelijk in de verf zetten.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.