180 scholieren speeddate Sint-Niklaas In totaal namen 180 scholieren en 40 bedrijven deel aan de speeddate. Foto: yjs

Leerlingen en bedrijven gaan op speeddate: “Belangrijk om scholieren grondig te informeren bij studiekeuze”

Zo’n 180 leerlingen van het tweede jaar van weTech academy, Sint-Carolus en OLVP gingen donderdagvoormiddag op speeddate met veertig bedrijven uit diverse sectoren in evenementenhal ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas. “We willen scholieren voldoende informeren bij keuze van studierichting. Die zal een groot deel van hun toekomst bepalen”, klinkt het.

Ondanks hun jonge leeftijd staan de leerlingen van het tweede jaar beroepsonderwijs van weTech academy, Sint-Carolus en OLVP voor een belangrijke keuze aan het einde van het schooljaar. Ze moeten immers een studierichting kiezen die een belangrijke rol zal spelen in hun schoolcarrière en de rest van hun toekomst. Om hen te begeleiden in die belangrijke keuze sloegen met weTech academy, Sint-Carolus en OLVP drie Sint-Niklase scholen de handen in elkaar.

“We merkten dat we als scholen de krachten bundelen we nog meer en gevarieerder kunnen inspelen op de mogelijke interesses van onze scholieren”, zegt Els Van Lysebettens, directeur van Sint-Carolus. “Het is uiterst belangrijk om hun talenten op de juiste manier uit te spelen zodat ze gemotiveerd naar school gaan en hun op plaats zitten.”

Om scholieren te begeleiden in hun studiekeuze sloegen weTech academy, Sint-Carolus en OLVP de handen in elkaar. Foto: yjs

Aan de speeddate namen een veertigtal bedrijven uit verse sectoren deel. “De bedrijven deden er alles aan om de leerlingen te prikkelen en hun harten te winnen”, zegt organisator Christophe Nicque.

Doordachte keuze

Ook leerlingen Robin, René, Quin en Milan van weTech vinden de speeddates een leerrijke ervaring. “We krijgen zo van heel wat bedrijven een beter beeld van wat ze doen en mede daardoor kunnen we een doordachte keuze maken van onze studierichting”, besluiten de scholieren.