JBC Gent (4)

Leerlingen van Oost-Vlaamse scholen ontwerpen JBC etalages

DEINZE/GENT/HAASDONK/LOKEREN – Begin maart riep Belgische modeketen JBC basisscholen in het hele land op om creatief aan de slag te gaan en zich kandidaat te stellen om een JBC etalage te ontwerpen. Deze hebben massaal gereageerd op de oproep. Meer dan 100 scholen over het hele land schreven zich in. Een onschuldige hand koos 16 scholen uit die aan het knutselen konden slaan. In Oost-Vlaanderen mochten leerlingen uit Deinze, Gent, Haasdonk en Lokeren aan de slag gaan. Deze week werden de unieke etalages voorgesteld.

Voor de meeste basisscholen is het jaarlijkse schoolfeest een belangrijk moment om met de klas naartoe te knutselen. Nu deze feestelijkheden dit jaar wegvallen, nam Juf Siska van Basisschool De Zonnetuin enkele weken geleden contact op met JBC, met het idee om haar kinderen een winkeletalage te laten uittekenen. JBC was meteen enthousiast over deze unieke en creatieve manier om scholen te ondersteunen.

Begin mei ontwierp Vrije Basisschool De Zonnetuin uit Sint-Kruis dan ook de eerste etalage van de JBC winkel in Brugge. Samen met de onthulling van deze prachtige etalage in een ridder- en jonkvrouwthema, riep JBC scholen uit heel België op om zich kandidaat te stellen voor het ontwerpen van de JBC etalage in hun buurt. Een paar weken en meer dan 100 inschrijvingen later, nam JBC contact op met 16 scholen die de handen uit de mouwen konden steken. De verschillende scholen bouwen momenteel aan etalages in verschillende thema’s, zoals ‘Dromen van Zomer’. Ze ontwerpen teenslippers uit karton, frisco’s en zelfs zelfgemaakte zomerbusjes uit hout om de etalages mee aan te kleden.

 

Deze Oost-Vlaamse etalages kregen een make-over

De verschillende etalages van JBC winkels in heel België werden tussen 21 en 25 juni geïnstalleerd. In Oost-Vlaanderen werkte Basisschool Sint-Hendrik Petegem uit Deinze aan de etalage van de JBC winkel in Deinze. Leefschool De Wollewei uit Haasdonk knutelde de etalage van de JBC winkel in Waasland Shopping. Go! Basisschool De Tovertuin uit Lokeren bouwde aan de etalage van de JBC winkel in Lokeren en Basisschool Voskenslaan uit Gent toverde de etalage van de JBC winkel in Gent om tot een pareltje.

Lees ook

Meest gelezen in Oost-Vlaanderen

 • BV
  01/12/2023
  Agv Technics
  Eeklo
 • BV
  01/12/2023
  Bold Consult
  Sint
 • BV
  01/12/2023
  Parmentier Consulting
  Mariakerke(gent)

Meer over Retail