Nieuws Oost-Vlaanderen Leesmeermin helpt familieverhalen schrijven

Leesmeermin helpt familieverhalen schrijven

Leesmeermin helpt familieverhalen schrijven

leesmeermin-aSabine Hoosemans (foto) uit Vurste richtte in 2009 “De Leesmeermin” op.  .

“Door mijn passie voor taal en literatuur en na  15 jaar project- en doelgroepenwerking in de openbare bibliotheek, groeide de idee om via “De Leesmeermin” nog meer kwaliteit, intensiteit en diepgang te bieden rond leesbevordering”, legt ze uit.

Volgens Sabine Hoosemans heeft het lezen van boeken een enorme positieve invloed. “Ik wil daarom kinderen en jongeren doen hongeren naar meer, omdat veel lezen ook creatief denken en handelen bevordert.”

Via “De Leesmeermin” werkt ze voor scholen, bibliotheken, vormingsinstellingen, en evenementen zoals de erfgoeddag en de kunstendag voor kinderen.  In samenwerking met dichter en docent creatief schrijven Daniel Billiet gaat Sabine Hoosemans de komende weken ook een cursus geven aan mensen die de bedoeling hebben hun familieverhaal op te tekenen.

“Het is niet evident om in onze digitale maatschappij te waken over ons narratief erfgoed”, zegt ze. “Een heel diverse doelgroep beschikt over een waaier aan verhalen die niet verloren mogen gaan. We willen die mensen helpen om al die verhalen op te tekenen in boekvorm.
De cursus is een project van lange adem en bestaat uit 8 workshops met ook individuele en permanente online begeleiding om een boek te schrijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.