Nieuws Oost-Vlaanderen Lekker Oost-Vlaams bij 30 bedrijven

Lekker Oost-Vlaams bij 30 bedrijven

Lekker Oost-Vlaams bij 30 bedrijven

Beeld Toer Lekker Oost-VlaamsDe Economische Raad voor Oost-Vlaanderen organiseert op zondag 28 augustus 2016 van 10 tot 18 uur de eerste Toer lekker Oost-Vlaams. Niet minder dan 30 producenten van streek- en hoeveproducten zetten de deuren open van hun bedrijf of hoeve.

Elke producent geeft gratis een rondleiding en legt het verhaal en de traditie achter zijn product uit. De bezoekers kunnen uiteraard ook proeven, soms tegen een kleine vergoeding.

Alles is gratis te bezoeken tijdens de Toer lekker Oost-Vlaams op zondag 28 augustus 2016 van 10 tot 18 uur. Dit kan met de wagen of per fiets en inschrijven is niet nodig. Toerisme Oost-Vlaanderen werkte verschillende fietsroutes uit, die men gratis kan downloaden. Op de kaartjes staan de deelnemers, die bezocht kunnen worden, aangeduid. De fietslussen bevinden zich rond Gent,  in het Waasland, in de Vlaamse Ardennen, in de regio Aalst-Dendermonde en in het Meetjesland.

“EROV promoot al jaren de Oost-Vlaamse streekproducten”, legt projectcoördinator Eline De Smet uit. “Wie kent onze Oost-Vlaamse bieren, graanjenever, mattentaart, cuberdons, kazen, mosterd, ham… niet? Met passie gemaakt, authentiek en lekker! Met het initiatief Lekker Oost-Vlaams verenigen we alle streek- en hoeveproducten uit onze provincie.”

Deelnemende bedrijven zijn onder meer stokerij Rubbens uit Wichelen, chocolaterie Cher uit Berlare en Cremerie François uit Sint-Niklaas. Alle informatie over deze toer, die ondernemers in staat stelt het verzamelen van informatie met ontspanning te combineren is terug te vinden op de site   http://www.lekkeroostvlaams.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.